Scaunul auto pentru copii: care sunt cele mai sigure locuri in masina?

Sursa foto: www.theweddingvowsg.com/

Daca te gandesti sa achizitionezi un scaun auto pentru copil sau poate ca deja l-ai cumparat si te intrebi unde anume ar trebui sa-l pui in masina, astfel incat sa fie cat mai in siguranta, atunci afla aici care sunt recomandarile de la Alice Dona Mitu, medic specialist de la Fundatia Siguranta Auto Copii.

Alice Dona Mitu, medic specialist de la Fundatia Siguranta Auto Copii

Conform expertilor in impact, cea mai sigura pozitie in cazul unui scaun cu fixare in ISOFIX este pozitia din spatele pasagerului din dreapta, urmata de pozitia din spatele scaunului soferului si ultima pozitie recomandata in cazul in care masina este dotata cu ISOFIX pe scaunul pasagerului din dreapta ar fi pe scaunul pasagerului din dreapta, respectand niste reguli: sa fie orientat cu spatele la sensul de mers, sa dezactivam airbagul frontal si sa impingem cat mai in spate scaunul pasagerului din dreapta.

Daca avem un scaun cu instalare exclusiv in centura, putem sa-l fixam pe locul din mijloc, pentru ca pe locul din mijloc, majoritatea masinilor nu au prindere cu isofix, dar ca pozitie departare fata de toate zonele de impact, acesta ar fi cea mai sigura” a explicat specialistul.

Care scaune auto sunt mai bune: cu ISOFIX sau prinse cu centura masinii?

Atat centura cat si ISOFIX-ul fac parte din structura de siguranta a masinii. Exista multe scaune cu ISOFIX de proasta calitate, care in momentul in care au fost testate la impact au generat evenimente dezastruoase, precum exista si scaune extraordinar de bune prinse in centurile masinii, aici as spune despre scaunele de origine nordica in general care sunt sigure” a explica Alice Donu Mitu, medic specialist de la Fundatia Siguranta Auto Copii.

Sfaturi Superbebe:

Despre cum alegi scoica sau scaunul auto pentru bebelus am discutat aici, despre care sunt regulile legale pe care parintii care transporta minori in autovehicule TREBUIE sa le cunoasca si sa le respecte poti citi aici.

*Fragmente de la un curs live din cadrul Targului Baby Boom Virtual 2021.
Explicațiile au fost oferite de Alice Dona Mitu, medic specialist de la Fundatia Siguranta Auto Copii, in parteneriat cu Brigada Rutiera.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here