Puiul tau se teme de dentist? Iata cum sa il convingi sa mearga la un cabinet de stomatologie copii!

stomatologie copii

Mersul la dentist cu cel mic poate fi o adevarata provocare pentru parinti, mai ales daca prichindelul a avut deja o experienta neplacuta. Chiar daca poate fi dificil sa iti duci puiul la un cabinet de stomatologie copii, amanarea momentului nu este o solutie, deoarece problemele netratate devin din ce in ce mai grave.

In cazul in care si tu la randul tau ai retineri atunci cand mergi la dentist, ii poti transmite fara sa vrei aceasta stare copilasului tau. Cei mici observa disconfortul pe care il au parintii, fapt care le poate provoca anxietate.

De aceea, trebuie sa il pregatesti corespunzator pe prichindelul tau inainte de a-l duce la stomatolog. Iata care sunt cele mai eficiente metode prin care il poti convinge sa mearga la un cabinet de stomatologie pentru copii:

  1. Explica-i pe intelesul lui ajutorul pe care i-l poate acorda medicul

stomatologie copii

Inainte sa te prezinti la cabinet, trebuie sa discuti deschis cu micutul tau. Teama de necunoscut este mare, motiv pentru care este necesar sa-i explici pe intelesul lui ce urmeaza sa se petreaca la dentist. Prichindelul tau trebuie sa stie ca medicul are rolul de a-l scapa de dureri, nu de a-i provoca altele noi.

Daca tu vei adopta o atitudine relaxata, puiul tau va uita de teama si va merge de bunavoie la un cabinet de stomatologie copii.

  1. Spune-i povesti

Aceasta este o alta metoda buna prin care iti poti convinge prichindelul sa mearga la dentist. Copiii adora povestile, iar acest fapt te poate ajuta sa-i oferi tratamentul stomatologic de care are nevoie. Daca nu gasesti o poveste referitoare la acest subiect, poti inventa chiar tu una. Important este sa-l faci sa inteleaga ca mersul la dentist este un lucru bun!

  1. Alege o clinica stomatologica cu renume

Primele experiente la stomatolog pot fi definitorii pentru toata viata. Daca in copilarie puiul tau are parte de experiente dureroase si neplacute, se va teme mereu de mersul la dentist. De aceea, este recomandat sa alegi cu grija clinica la care te prezinti cu el.

Opteaza pentru un cabinet care ofera un serviciu specializat de stomatologie copii. De exemplu, poti accesa site-ul www.dentalexcellence.ro si vei descoperi ca echipa acestei clinici este formata din medici cu experienta care le ofera copiilor mediul propice pentru rezolvarea problemelor dentare. Decorul cabinetului este primitor, iar medicii folosesc un instrumentar special pentru copii, astfel incat procedurile sa poata fi realizate usor, iar copiii sa nu simta niciun disconfort.

Alte recomandari utile:

– in ziua in care l-ai programat pe micutul tau la clinica, incearca sa fii cat mai vesela pentru a-i transmite aceasta stare si lui.

– ia la cabinetul stomatologic jucaria favorita a puiului tau pentru a-i oferi un sentiment de liniste;

– planifica o activitate distractiva pe care sa o practicati impreuna dupa vizita la cabinet.

Asadar, chiar daca prichindelul tau opune rezistenta la inceput, exista modalitati de a-l convinge sa mearga la un cabinet de stomatologie copii, iar daca vei apela la o clinica de top, teama de dentist va disparea complet, deoarece va beneficia de cele mai bune tratamente intr-un mediu primitor si cald!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here