Fundatia Louis Bonduelle sustine dreptul la alimentatie sanatoasa si educatie pentru copii

Obezitatea infantila castiga din ce in ce mai mult teren, atat in tarile dezvoltate, cat si in cele aflate in curs de dezvoltare. In Romania, absenta statisticilor oficiale face ca obezitatea infantila sa devina o problema care-i incearca greu pe toti copiii, in special pe cei ce provin din medii defavorizate,deoarece acestia nu au acces la educatie de niciun tip, inclusiv alimentara.

Singurul studiu oficial contine date din anul 2015 si arata ca la toate grupele de varsta studiate, 7, 8 si 9 ani, ponderea copiilor cu probleme de greutate (supraponderali sau obezi) este de peste 25% (datele INS). Mai exact, 1 din 4 copii din grupele studiate are probleme de greutate. Aceasta situatie are efecte asupra respectarii drepturilor lor la protectie, sanatate si educatie pe toate planurile, inclusiv alimentara. In acest sens, Fundatia Louis Bonduelle doneaza 30 de tablete cu internet in cadrul proiectului Salvati Copiii de redare a dreptului la educatie a copiilor aflati in situatii de risc pentru ca acestia sa aiba acces atat la educatia scolara, cat si la cea alimentara.

Pandemia de COVID-19 a limitat accesul la educatie de orice tip pentru cel putin 900.000 de copii. Din cauza dificultatilor materiale ale familiilor lor, acestia nu au posibilitatea de a urma cursurile online. In plus, in cateva sute de scoli din mediul rural nu sunt asigurate nici astazi conditii decente si sigure pentru participarea scolara a copiilor, iar informatiile legate de detinerea unui stil de viata sanatos si urmarea unei diete corecte, lipsesc cu desavarsire.

Fundatia Louis Bonduelle sustine proiectul Salvati Copiii pentru facilitarea accesului la instrumente si solutii specifice invatamantului online al copiilor din zone defavorizate. In acest sens, Fundatia a donat 30 de tablete elevilor selectati de catre Organizatia Salvati Copiii din judetul Iasi, din 2 clase ale Scolii Gimnaziale B.P. Hasdeu. Astfel, cei 30 de copii, cu varste intre 7 si 14 ani, vor avea acces la cursurile online si informatii despre ce presupune un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata.  In plus, costurile cu accesul la internet de pe aceste tablete in urmatorii 2 ani vor fi suportate tot de catre Fundatie. Scoala deserveste cartierul Tatarasi al orasului Iasi, dar si zonele limitrofe ale orasului, unele dintre ele foarte sarace. Criteriile pe baza carora au fost selectati copiii au inclus frecventa scolara de cel putin 90% (la orele cu prezenta in scoala), situatia socio-economica scazuta sau dificultatile de invatare.

„Credem ca accesul la educatie scolara si alimentara este, pe de o parte, un drept fundamental al tuturor copiilor, pe de alta parte, este o obligatie pe care trebuie sa si-o asume toti actorii dintr-o societate. Pandemia prin care trecem a sporit si mai mult riscul obezitatii infantile si a abandonului scolar in Romania. Fiecare dintre noi putem totusi sa contribuim la limitarea acestor probleme. De aceea, e cu atat mai de apreciat efortul pe care reprezentantii Organizatiei „Salvati Copiii” il fac in aceste momente. Copiii sunt cea mai valoroasa resursa a lumii si de aceea este datoria noastra, a tuturor, sa aducem transformari pozitive in viata lor. Tine de noi toti sa pastram si sa ajutam la dezvoltarea acestei resurse. Noi, la Fundatia Louis Bonduelle, am inteles asta, iar actiunile noastre isi propun sa contribuie la acest deziderat. Ii asigur in continuare de toata sustinerea noastra si a echipei de la Mercury360 care a facilitat aceasta colaborare”, declara echipa din partea Fundatiei Louis Bonduelle: Monica Rosu Commercial Director & Marketing Director South-Eastern Europe & Caucasus BONDUELLE CENTRAL EUROPE KFT., Roxana Nanescu Head of Marketing Bonduelle Central Europe KFT si Diana Coleff Brand Manager Bonduelle Central Europe KFT.

Voluntarii Salvati Copiii vor prelua tabletele donate de catre Fundatia Louis Bonduelle si ii vor invata pe copiii beneficiari si pe parintii acestora cum sa le foloseasca. Vor invata sa utilizeze tabletele, pentru a avea acces atat la programele solicitate de catre Ministerul Educatiei, cat si la informatii relevante in ceea ce priveste alimentatia. Alaturi de tablete, vor primi si cate un flyer educativ despre un stil de viata sanatos.

# # #

Despre Fundatia Louis Bonduelle

Fundatia Louis Bonduelle a fost infiintata in 2004 si are misiunea de a face o schimbare pe termen lung in obiceiurile alimentare, din respect pentru oameni si planeta. Inca de la inceputurile sale, Fundatia Louis Bonduelle sprijina dezvoltarea cunostintelor despre alimentatie, asigura difuzarea lor si sprijina punerea in aplicare a acestora.

Fundatia Louis Bonduelle a fost creata de catre Grupul Bonduelle. In calitate de specialist in legume, grupul are un loc legitim si cu totul special de a pune in centru problemele alimentare, pentru a dezvolta o interactiune pozitiva pe termen lung cu societatea.

# # #

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here