Despre vaccinarea anti-COVID 19 in timpul sarcinii si imediat dupa nastere

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

UPDATE:1 din 10 femei insarcinate, care ajung in spital din cauza infectarii cu COVID-19 are nevoie de terapie intensiva, potrivit ultimului studiu publicat de Universitatea din Oxford

Gravidele si proaspetele mamici din toata lumea se intreaba despre cat de sigura este vaccinarea anti-COVID 19 in timpul sarcinii, imediat dupa nastere, dar si in cazul mamelor care alapteaza, de aceea iti oferim cateva surse oficiale care te pot ajuta sa iei o decizie asumata. 

Despre ceea ce sustin cei de la Colegiul regal al obstetricienilor si ginecologilor din Marea Britanie, poti citi aici, precum si aici (informatii oferite de guvernul englez), dar si ceea ce spun cei de la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, gasesti aici.

Despre care este pozitia Societatii de Ostetrica si Ginecologie din Romania fata de vaccinarea anti COVID-19 a femeii gravide si care alapteaza, poti citi aici.

La „Cursul despre mentinerea lactatiei si alaptarea in siguranta a bebelusilor nascuti de mame cu COVID” din cadrul Targului Baby Boom Virtual Ana Maita, consilier pentru drepturile mamelor SAMAS a explicat urmatorul lucru:

Ana Maita, consilier pentru drepturile mamelor SAMAS

Vaccinarea anti-COVID-19 este la fel de sigura pentru gravida, asa cum este si pentru restul populatiei. Nu exista riscuri suplimentare, de aceea este foarte important sa ne vaccinam anti-COVID, chiar din timpul sarcinii. Pe de o parte, ne va proteja sanatatea noastra de aceasta infectie care poate fi extrem de periculoasa, ba chiar, ati vazut, din pacate, fatala in unele cazuri si ne fereste si de posibilitatea de a ne trezi ca suntem infectate cu COVID in momentul nasterii. Mergeti si vacinati-va cu incredere, vorbiti cu  medicii vostri de familie, cu medicul ginecolog, dar recomandarea generala este aceasta, si vine chiar din partea Societatii de Obstetrica-Ginecologie din Romania.

S-a demonstrat in unele studii preliminare ca acele gravide care se vaccineaza impotriva infectiei COVID transmit anticorpi bebelusilor lor. Si bebelusii se nasc cu anticorpi postvaccinali, daca mama lor s-a vaccinat. Protejandu-va pe dumneavoastra, oferiti protectie si bebelusului” a spus Ana Maita, consilier pentru drepturile mamelor SAMAS.

***

Asociatia SAMAS pune la dispozitia mamelor afectate de COVID-19 sau despartite de bebelus din cauza altor afectiuni materne numarul de telefon 0786.489.687 la care acestea pot suna pentru a primi consiliere GRATUITA pentru mentinerea lactatiei si consigliere psihologica de la specialisti.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here