Antibiotice Iasi va relua productia de Paracetamol si Novocalmin, in regim de urgenta!

Compania Antibiotice Iasi a anuntat, marti, ca va relua productia de Paracetamol si Novocalmin, in regim de urgenta, aceasta decizie fiind luata pentru a sustine sistemul de sanatate romanesc in perioada pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Cele doua medicamente sunt incluse in schema de tratament pentru infectia cu Covid-19, scrie mediafax.ro. Acestea vor fi livrate in farmacii pana la finalul lunii aprilie.

Antibiotice Iasi a reluat fabricarea acestor produse in regim de urgenta, in contextul in care atat Paracetamolul, cat si Metamizolul sodic (medicament care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala, alternativa terapeutica pentru Paracetamol), au fost incluse in cele mai multe din ghidurile nationale de tratament in UE ca prima optiune la initierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infectia cu COVID-19”, a anuntat compania printr-un comunicat de presa.

Suntem permanent vigilenti la nevoile pacientilor si medicilor romani si ne adaptam planurile de productie pentru a raspunde prompt cererii de medicamente din piata. Antibiotice Iasi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizatii de punere pe piata), materii prime, know-how-ul de fabricatie, pentru a fi capabila in orice moment sa produca si sa livreze o intreaga gama de medicamente pentru milioane de pacienti, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID-19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul si Novocalminul in fabricatie a fost luata pentru ca suntem si vom ramane solidari fata de sistemul medical romanesc, fata de toti pacientii romani”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here