Analizele de sânge la copil: când e nevoie de acestea și cum îl pregătești pentru recoltare

Sursa foto: Montreal Children's Hospital

Medicul a sugerat să-i faci un set de analize copilului, printre care și analizele de sânge? Află aici mai multe informații despre când e nevoie de acestea și cum îl pregătești pentru recoltare.

În primul rând, este important ca testele sangvine sa se facă doar la recomandarea medicului, iar dacă micuțul este sănătos și nu prezintă semne de anumite afecțiuni, este suficient dacă sunt făcute doar cele anuale.

Analizele sunt de mare ajutor medicului, dar acestea trebuie recoltate țintit, pentru că se întâmplă des în ultima perioadă ca pe buletinul de analize pentru copil să fie trecute și unele analize extinse, fără ca micuțul să aibă vreo patologie.

Cele mai multe greșeli de-ale părinților au legătură cu interpretarea rezultatelor oricăror analize. Atenție! Interpretarea analizelor de sînge trebuie sa fie făcuta doar de către medic, chiar dacă laboratorul oferă pe buletinul cu rezultate si intervalul de valori normale.

Ce trebuie să știe părintele despre recoltarea sângelui la copil

  • Recoltarea se face întotdeauna doar cu acordul părintelui/tutorelui și doar de către personal autorizat.
  • Recoltarea sângelui se face întotdeauna dimineața, fără să se consume alimente sau lichide (în cazul copilului este permisă apa).
  • Discută cu medicul pediatru dacă înainte de analize trebuie să fie întreruptă medicația pentru copil (uneori e nevoie de minimum 48 de ore) sau la cât timp după tratamentul cu antibiotic poate efectua analize.
  • Să se comunice personalului de la laborator dacă s-au administrat anumite medicamente în ultima perioadă.
  • Asigură-te că micuțul nu face efort susținut înainte de analize și pe cât posibil se evită situațiile stresante (Preferabil e ca părintele mai curajos să intre în cabinetul de recoltări cu copilul).

S-ar putea să te intereseze și: Cum se recoltează corect proba de urină la copil?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here