10 sfaturi pe care sa i le spui copilului inainte de a merge la piscina

Cand este vorba de balaceala, orice copil este entuziasmat si nerabdator de a inota. In cazul piscinelor, incidentele pot fi prevenite daca micutul tau va tine cont de sfaturile tale parintesti. Ii vrei intotdeauna binele si iti doresti sa stii ca va fi in siguranta chiar si atunci cand… se distreaza.

  1. Sa nu alerge niciodata spre piscina

Da, copilul este entuziasmat si vrea sa ajunga cat mai repede in apa, dar este foarte important ca acesta sa nu alerge catre piscina deoarece marginile acesteia sunt alunecoase si poate oricand sa se accidenteze. Poti preveni asta prin a-l lamuri pe cel mic sa mearga cu mare atentie atunci cand se indreapta spre bazinul cu apa. Siguranta primeaza, dupa aceea va veni si distractia!

Vezi si Care este frecventa la bazinul de inot recomandata pentru copii

  1. Sa nu se aplece pentru a prinde obiectele aruncate in apa

Este firesc ca cel mic sa-si doreasca sa aiba jucarii cu el atunci cand merge la piscina. Trebuie sa-i spui copilului tau ca va fi nevoie de o persoana adulta pentru a-i recupera jucaria scapata in apa. Daca cel mic se va apleca dupa obiectele pierdute exista riscul de a cadea el insusi in apa si, mai ales, exista posibilitatea de a se panica si de a ingera apa, potrivit Moms.

  1. Sa stea departe de canalul de scurgere sau de alte filtrele din bazinul cu apa

Este important ca cel mic sa stie ce sa nu faca in interiorul piscinei. Invata-ti copilul despre functionarea uunui bazin de inot si despre faptul ca nu are voie sa se joace cu ce va gasi inauntru. Aceste filtre din bazine pot deveni riscante, deoarece copilul isi poate prinde mainile inauntrul acestora.

  1. Sa foloseasca toboganul piscinei in mod corespunzator

Joaca in apa este distractiva, mai ales daca locatia piscinei dispune si de tobogane pentru copii. Spune-i celui mic ca trebuie sa le foloseasca corespunzator, adica sa stea in fundulet atunci cand aluneca inspre apa, sa nu se urce inapoi fara sa foloseasca scarile toboganului si fara sa se dea cu spatele. Este mai bine sa previna decat sa fie pus in fata faptului implinit.

  1. Sa cunoasca activitati/jocuri sigure

Sfatul ar fi sa se evite activitatile de competitie, cum ar fi „Cine poate sta mai mult sub apa?” sau inotatul in piscinele adanci pentru copiii incepatori.

Vezi si Cand este indicat sa ne aducem copiii la prima lectie de inot?

  1. Sa ramana intr-un bazin cu un nivel de apa mic

Nu toata lumea stie sa inoate, iar copilul care este incepator nu ar trebui sa se aventureze in piscine, unde nivelul apei este ridicat (pana in zona gatului). Chiar daca stie sa inoate si totusi se afla intr-un bazin pentru adulti, este important sa fii in preajma sa, pe marginea piscinei.

  1. Sa nu manance inainte sa mearga la inot

Vara este plina de bunatati, de la fructe pana la inghetata. In cazul in care copilul merge la piscina imediat dupa ce a mancat, exista riscul de a face crampe abdominale, ceea ce ii va ingreuna posibilitatea de a inota. Piscina oricum nu va pleca de acolo, asadar de ce ar trebui sa se grabeasca?

  1. Sa mearga intodeauna alaturi de un prieten

Una dintre cele mai importante lectii pe care le poate invata copilul tau atunci cand se afla intr-un bazin cu apa este sa fie alaturi de un prieten/coleg. Atunci cand copiii sunt mici, este necesara prezenta parintelui, dar, cu timpul, poate merge la inot si impreuna cu un prieten.

  1. Sa poarte aripioare sau colac, daca nu stie inca sa inoate

Spune-i copilului ca se poate distra chiar si in siguranta, mai ales daca nu a invatat inca sa inoate. Este foarte important sa poarte fie aripioare, fie colac atunci cand sta intr-un bazin de inot.

  1. Sa-ti ceara permisiunea daca va avea voie sa mearga la piscina

Zilele calduroase sunt nenumarate, iar tentatia de a merge „la scaldat” este mare! Invata-l cat de important este sa-ti ceara voie sa mearga la inot chiar si atunci cand dispuneti de o piscina in curtea casei, unde va fi nevoie sa cureti apa regulat, conform Moms.

Fiind precauti, copiii se pot distra, in continuare, in frumoasa vacanta de vara!

Vezi si De ce sa alegem inotul pentru copiii nostri

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here