Studiu: Copiii ale căror mame care erau supraponderale în sarcină au un risc crescut pentru cancer de colon în viața de adult

Foto: metro.co.uk

Obezitatea în sarcină era înainte colerată cu mai multe probleme de sănătate, atât în ceea ce priveste mama, cat și viitorul copil. Dar de curand, un studiu a scos la iveală și alte rezultate, și anume: copiii ale căror mame erau supraponderale sau obeze în sarcină au un risc crescut de a dezvolta cancer de colon atunci când vor fi adulți, spre deosebire de mamele care aveau o greutate normala sau erau subponderale, potrivit theguardian.

Aceste cercetări explică mai bine de ce crește incidența cancerului de colon în rândul tinerilor din Europa.

Tot potrivit cercetătorilor, femeile supraponderale atunci când încearcă să rămână însărcinate sunt mai predispuse pentru a naște bebeluși cu probleme congenitale.

Avand in vedere tendintele populației în ceea ce privește obezitatea maternă, care a crescut de aproape 6 ori din 1960, este posibil să vedem tot mai multe cazuri de cancer de colon în deceniile următoare” a scris echipa de cercetatori.

Potrivit Cancer Research UK, obezitatea crește riscul de cancer de colon, acesta reprezentând 11% dintre cazuri. De asemenea, studiile de-a lungul timpului au arătat că și copiii care au părinți obezi au un risc crescut de a fi la rândul lor obezi dacă nu chiar din copilărie, atunci când vor fi adulți.

Acest ultim studiu arată că nutrienții pe care îi primește fătul în uter pot duce la modificări pe termen lung în reglarea apetitului, metabolismului, structurii și funcției grăsimii corporale în cazul copilului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here