Cum te pregatesti pentru sarcina?

Photo by Amina Filkins from Pexels

Iti doresti un copil si te gandesti cum sa te pregatesti pentru sarcina? Iata ce trebuie sa stii.

Este indicat ca organismul tau sa aiba puterea de a-i oferi tot ce e mai bun viitorului bebelus in sarcina. O dieta adecvata este esentiala pentru fortificarea corpului tau, iar aceste recomandari ce apartin medicinei traditionale chineze sunt valabile si pe perioada celor noua luni de sarcina.

In primul rand, este indicat sa iti mentii un nivel potrivit de calciu in organism. In acest sens, este nevoie sa se elimine alimentele care inhiba absorbtia calciului, precum cafeaua, bauturile acidulate, diureticele, excesul de proteine animale, zaharul rafinat si chiar excesul de indulcitori artificiali si arome artificiale, alcoolul, fumatul, excesul de sare, excesul de tomate, cartofi, vinete si ardei gras (contin solanina, care inhiba absorbirea calciului).

Alimentatia in sarcina, in general, trebuie sa fie proportionata:

  • 35-60% cereale integrale, muguri de cereale, faina din aceste cereale (se va evita graul, care este acid);
  • 20-25% vegetale, adica verdeturi, microalge, amidon;
  • 5-15% legume, adica fasole, mazare, linte, muguri de legume, branza de soia;
  • 5-15% fructe si mici cantitati de alune, arahide, migdale, fistic si seminte bogate in ulei (seminte de floarea-soarelui);
  • 0-10% produse animale, adica lactate, oua, peste, pasari, carne de mamifere.

Evita excesul de vitamine!

In cazul unor puseuri de hipertensiune, se recomanda telina chinezeasca (apio), care trebuie consumata integral (atat radacina, cat si frunzele). Frunzele de zmeura intaresc structura uterului si il tonifica, prin reglare hormonala, reducand riscul de sangerare, cu toate acestea ar fi bine sa te consulti cu medicul inainte. Consumul mai intens de mei poate preveni pierderea sarcinii. Se vor evita alimentele vegetale prea amare, fiind de preferat preparatele cat mai putin prelucrate. De pilda, se va alege painea din cereale integrale si nu cea alba. De asemenea, chiar si inainte de a concepe bebelusul va trebui sa te obisnuiesti sa consumi mai putin zahar. In plus, sunt de preferat vegetalele proaspete si nu cele conservate. Este foarte important sa tii cont si de faptul ca nu trebuie sa iti fortifici organismul facand exces de vitamine si suplimente alimentare. La toate acestea nu ar fi rau daca vei lua in calcul sa aloci timp zilnic pentru meditatie, contemplare. Se recomanda si exercitiile de intensitate moderata, in soare si aer liber, pentru ca relaxarea si indepartarea stresului sunt foarte importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here