UNICEF: Sfaturi de vacanta in timpul pandemiei de COVID-19

Photo by Elina Sazonova from Pexels

Pandemia ne-a luat pe toti pe nepregatite si nu este deloc usor nici acum, cand parca ar fi trebui sa ne mai acomodam. Anul 2020 cu siguranta va ramane in amintirea noastra pentru ca am trecut prin mai multe schimbari si, din pacate, inca sunt multe incertitudini, multe necunoscute. Cu toate acestea, pastrand distantarea sociala, luand masurile de precautie explicate de autoritati, ne putem permite o mica vacanta in familie.

Iata ce sfaturi de vacanta ofera UNICEF:

  1. Inainte de a va face orice planuri, verificati intotdeauna care este situatia in locul de destinatie: cate cazuri sunt in ultimele zile si ultimele saptamani, care sunt eventualele restrictii impuse de autoritati, ce conditii trebuie indeplinite. In cazul in care luati in calcul o vacanta in strainatate, verificati daca intrarea in tara de destinatie sau in tarile de tranzit se face fara carantina sau daca trebuie sa faceti un test inainte. Site-ul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Boliloreste o sursa actualizata zilnic si usor de accesat.
  2. Informati-va din timp cu privire la datele de contact ale ambasadelor si consulatelor Romaniei in tarile de tranzit sau de destinatie. Puteti gasi informatii actualizate pe site-ulMinisterului Afacerilor Externe, impreuna cu atentionari de calatorie in spatiul european, dar si in afara Europei.
  3. Inainte de a face o rezervare, verificati daca hotelul sau pensiunea in care doriti sa va cazati a luat masurile de preventie care va fac sa va simtiti in siguranta. Nu are rost sa mergeti intr-un loc in care veti fi mereu stresati si nu veti putea sa va relaxati.
  4. Evitati locurile aglomerate si reduceti la minimum contactul cu spatiile comune. O solutie pentru a evita spatiile de cazare inchise sunt campingurile. Apropierea de alti turisti e mai putin riscanta daca se face in aer liber, dar exista si aici o problema, si anume grupurile sanitare comune din campinguri.
  5. Chiar daca locul in care va cazati este curat si regulile de igiena par a fi respectate, folositi dezinfectanti pentru suprafete pentru a curata obiectele si zonele cele mai utilizate, atunci cand intrati pentru prima oara in camera de hotel. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care inchiriati o masina.
  6. Supravegheati-i cu atentie pe copii. Atunci cand se joaca, cei mici ating multe suprafete care pot fi contaminate, mai ales in aeroporturi, mijloace de transport in comun urbane si locuri de joaca. Atunci cand va aflati in aceste locuri, tineti intotdeauna la indemana gel dezinfectant si spalati-va pe maini, atat dumneavoastra cat si copiii, ori de cate ori este nevoie. Citeste mai multe pe site-ul UNICEF Romania.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here