Retete… verzi, de diversificare

Iti propunem retete… verzi, de diversificare, daca vara te-a prins exact in perioada de diversificare a alimentatiei. Este cel mai bun moment pentru a-i oferi micutului preparate pline de vitamine, din legume si frunze verzi. Noi iti oferim cateva retete, tu mergi la piata si procura ingredientele.

Supa crema de broccoli

Ingrediente: un broccoli, o jumatate de dovlecel, o jumatate de ceapa, o lingura de unt, 100 ml de smantana dulce pentru gatit.

Vezi si Retete de sarbatoare pentru cei mici

Mod de preparare

Toaca ceapa marunt si las-o sa se inmoaie in putin unt, la foc mic. Adauga buchetelele de broccoli si dovlecelul taiat cuburi. Lasa-le sa se patrunda putin, la foc mic, sub capac, dupa care toarna apa sau supa clara de legume. Dupa ce au fiert ceapa si dovlecelul, paseaza-le cu blenderul sau trece-le printr-o sita. Adauga restul de unt, incorporeaza smantana dulce si mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Crema de spanac

Ingrediente: 300 g de spanac proaspat, 800 ml supa de carne, o lingura de smantana, un galbenus de ou, o lingurita de unt, doua lingurite de suc de lamaie.

Mod de preparare

Curata spanacul si pastreaza doar frunzele, apoi spala-l foarte bine cu apa rece pentru a elimina orice urma de pamant sau alte impuritati. Toaca-l marunt si pune-l intr-o cratita cu unt si putina apa. Lasa-l sa se inmoaie, la foc mic. Scoate frunzele, paseaza-le pana devin un piure fin si pune inapoi in apa in care a fiert. Adauga galbenusul frecat cu smantana si pune pe foc sa dea intr-un clocot. Pune sucul de lamaie atunci cand ii servesti masa micului Popeye.

Pilaf cu urzici

Ingrediente: 40 g orez, 300 g urzici, doua fire de ceapa verde, doua lingurite de ulei,  o lingurita de unt, 50 ml suc de rosii.

Mod de preparare

Spala urzicile bine de tot, cu apa rece. Opareste-le intr-o cratita cu apa care fierbe, scoate-le cu paleta si toaca-le marunt. Pune-le intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu ceapa taiata fin, o lingurita de ulei si jumatate din cantitatea de suc de rosii. Orezul se spala si se pune la fiert in 100 ml de apa. Dupa ce a fiert si s-a racorit putin se adauga restul de suc de rosii si o lingurita de ulei. Se unge cu unt un vas termorezistent si se pun, alternativ, straturi de orez si urzici (primul si ultimul vor fi de orez). Se da la cuptor timp de un sfert de ora. Se poate servi cu iaurt.

Piure de dovlecei

Ingrediente: o jumatate de dovlecel, o lingura de apa plata, o lingurita de iaurt natural.

Mod de preparare

Curata dovlecelul de coaja, spala-l si taie-l in cubulete. Pune-le in aparatul de gatit la abur pana se inmoaie (circa 15 minute). Dupa ce s-au racit, paseaza cubuletele de dovlecel cu blenderul. Amesteca pentru a omogeniza piureul si adauga o lingurita de iaurt sau cereale de orez.

Autor: Laura Bogaciu

Vezi si Imunitate pe… gustate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here