Sunt multe variante de retete ale pastei de peste. Astazi va voi prezenta varianta cumnatei mele, pasta de peste cu iaurt care m-a cucerit. Cu sinceritate, va spun eu nu am avut o amintire placuta cu acest fel de mancare pana intr-o zi…
Citeste si Reteta zilei: Oua grecesti sau ochiuri in sos de rosii
In anii comunismului aparea pe toate mesele de Revelion si la toate petrecerile. In general, era o pasta gri, urat mirositoare, inotand in ulei. Nu cred ca am gustat-o vreodata. Conservele de peste erau in topul de vanzari la Alimentara pe primele 10 locuri asa ca era firesc pentru orice gospodina sa incerce sa diversifice meniul cu ce se gasea. Nu cu mult timp in urma, insa am gustat mai mult de politete si cu mare reticenta prima data din pasta asta de peste, la cumnata mea din Timisoara. Mi-a dat curaj faptul ca arata si mirosea bine. Habar nu am daca e ceva traditional de prin partea locului, dar este extraordinar de gustoasa, si simplu de facut. Asa ca am incercat si eu
Ingrediente:
- Doua conserve de ton in suc propriu de 150-200g fiecare;
- 250 ml iaurt grecesc – cu un procent de grasime de minim 10%;
- Doua cepe rosii de marime medie;
- O lamaie mare
Mod de preparare:
Se scurge bine de sucul propriu pestele, apoi, intr-un castron incapator se paseaza cu furculita bine bine de tot. Cand nu a mai ramas nici o fibra intreaga din peste, se pune peste el iaurtul, zeama de la lamaie si se amesteca bine. Dupa aceea, se pune ceapa tocata marunt.
In general eu adaptez conform gusturilor si imaginatiei mele toate retetele. Si de data asta am facut la fel si am completat cu un ingredient magic, ficat de cod.
Aveam in casa o conserva si, scurs si el bine bine de ulei, pasat cu furculita la fel ca si tonul, se pune in pasta de peste careia ii da o savoare speciala!
Citeste si Reteta zilei: Ciocolata de casa
Autor: Consuela Binder