Reteta de sarbatoare: Rulada cu carne tocata

Faci sarmale de Craciun si iti mai ramane carne tocata? Perfect! Pentru ca iti oferim o reteta interesanta de rulada cu carne tocata. Citeste aici de ce mai ai nevoie si cum se pregateste.

Citeste si: Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu

Cantitate: 6 portii

Durata: 90 minute

Ingrediente:

  • 700g carne tocata (amestec porc/vita)
  • 3 oua fierte
  • 1 ou
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 200g jambon crud uscat (felii subtiri)
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Amestecati intr-un castron carnea tocata cu ouale fierte, curatate de coaja si taiate in cubulete, pasta de tomate, cimbrul, patrunjelul tocat marunt si cele 2 oua crude.
  2. Adaugati morcovii fierti si taiati in cubulete, potriviti de sare si piper si amestecati bine compozitia.
  3. Puneti amestecul de carne intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
  4. Nivelati partea de deasupra a ruladei, apoi puneti tava la cuptor.
  5. Coaceti rulada la foc potrivit circa 40 de minute sau pana cand aceasta se rumeneste frumos deasupra.
  6. Lasati rulada sa se raceasca 15- 20 de minute, apoi taiati-o in felii de circa 6-7mm grosime.

S-ar putea sa-ti placa si: Cum evitati riscul trecerii bruste de la post la mesele imbelsugate – sfaturi pentru parinti

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here