Faci sarmale de Craciun si iti mai ramane carne tocata? Perfect! Pentru ca iti oferim o reteta interesanta de rulada cu carne tocata. Citeste aici de ce mai ai nevoie si cum se pregateste.
Citeste si: Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu
Cantitate: 6 portii
Durata: 90 minute
Ingrediente:
- 700g carne tocata (amestec porc/vita)
- 3 oua fierte
- 1 ou
- 2 morcovi
- 1 lingura pasta de tomate
- 200g jambon crud uscat (felii subtiri)
- 1 lingura cimbru uscat
- 2 legaturi de patrunjel
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pesmet
- sare, piper
Mod de preparare:
- Amestecati intr-un castron carnea tocata cu ouale fierte, curatate de coaja si taiate in cubulete, pasta de tomate, cimbrul, patrunjelul tocat marunt si cele 2 oua crude.
- Adaugati morcovii fierti si taiati in cubulete, potriviti de sare si piper si amestecati bine compozitia.
- Puneti amestecul de carne intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
- Nivelati partea de deasupra a ruladei, apoi puneti tava la cuptor.
- Coaceti rulada la foc potrivit circa 40 de minute sau pana cand aceasta se rumeneste frumos deasupra.
- Lasati rulada sa se raceasca 15- 20 de minute, apoi taiati-o in felii de circa 6-7mm grosime.
S-ar putea sa-ti placa si: Cum evitati riscul trecerii bruste de la post la mesele imbelsugate – sfaturi pentru parinti