Imunitate pe… gustate

Multe legume si fructe pot inlocui cu succes flacoanele cu vitamine din farmacii, fiind imunostimulente redutabile. Si-atunci de ce sa nu le oferim celor mici ”tratamente delicioase”, care mai au si avantajul de a fi naturale si mult mai sanatoase? Retetele pe care vi le oferim mai jos sunt atat de simplu de pregatit incat nimeni nu se va putea plange ca a dat gres. Ce mai, imunitate pe… gustate! ”Vedete” sunt ciupercile, morcovii si sfecla, toate pricepandu-se de minune sa intareasca sistemul imunitar. Asadar, mai bine in bucatarie decat la farmacie!

Vezi si Raspunsul specialistului: Ce vitamine ajuta la intarirea imunitatii copiilor?

Supa-crema de ciuperci

Ingrediente: o ceapa; 1-2 catei de usturoi, jumatate de kilogram de ciuperci, un litru de supa de legume, 50 g unt,  200 ml smantana, cimbru.

Mod de prepare

Incepe prin a prepara o supa de legume din morcov, pastarnac, telina, ardei si cartof. Separat, caleste in unt ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Adauga apoi ciupercile taiate felii si lasa cateva minute sa se inabuse, sub capac, la foc mic. Toarna supa (cu tot cu legumele din ea) si lasa sa mai fiarba cateva minute. Cand e gata paseaza cu blenderul, adauga smantana si pune supa-crema pe foc, sa mai dea intr-un clocot. Presara cimbru si… gata!

Sote de morcovi

Ingrediente: o jumatate de kilogram de morcovi, 2-3 cepe, un cub de unt, 2 catei de usturoi, 4 linguri de lapte, o lingurita de faina, cateva fire de patrunjel verde.

Mod de preparare

Curata morcovii si taie-i rondele subtiri. Topeste untul, adauga morcovii si un strop de apa. Caleste la foc mic timp ce circa 5 minute, amestecand continuu. Adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit si mai lasa inca 2-3 minute, sa se inabuse. Toarna apa cat sa treaca un deget de morcovi si lasa sa fiarba cam un sfert de ora. Separat, amesteca laptele cu faina si, cu 2-3 minute inainte de a opri focul, toarna peste morcovi si amesteca incontinuu. La final adauga patrunjelul tocat fin.

Suc de sfecla

Ingrediente:  o sfecla de marime medie, 3-4 frunze de spanac proaspat/portocala/mar (dupa preferintele celui mic).

Mod de prepare

Se curata sfecla, se taie cuburi si, alaturi de frunzele de spanac/feliile de portocala/feliile de mar, se da la storcatorul de fructe. Se consuma de preferinta dimineata, diluat cu putina apa plata. Daca piciul are peste un anisor, poti indulci cu o lingurita de miere.

Vezi si Raspunsul specialistului: Care sunt alimentele care pot creste imunitatea copiilor?

Autor: Laura Bogaciu

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] „Vedete” sunt ciupercile, morcovii si sfecla, toate pricepandu-se de minune sa intareasca sistemul imunitar. Asadar, mai bine in bucatarie decat la farmacie!Supa-crema de ciuperciIngrediente: o ceapa; 1-2 catei de usturoi, jumatate de kilogram de ciuperci, un litru de supa de legume, 50 g unt, 200 ml smantana, cimbru.Mod de prepareIncepe prin a prepara o supa de legume din morcov, pastarnac, telina, ardei si cartof. Separat, caleste in unt ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Adauga apoi ciupercile taiate felii si lasa cateva minute sa se inabuse, sub capac, la foc mic. Toarna supa (cu tot cu legumele din ea) si lasa sa mai fiarba cateva minute. Cand e gata paseaza cu blenderul, adauga smantana si pune supa-crema pe foc, sa mai dea intr-un clocot. Presara cimbru si… gata!Sote de morcoviIngrediente: o jumatate de kilogram de morcovi, 2-3 cepe, un cub de unt, 2 catei de usturoi, 4 linguri de lapte, o lingurita de faina, cateva fire de patrunjel verde.Mod de preparareCurata morcovii si taie-i rondele subtiri. Topeste untul, adauga morcovii si un strop de apa. Caleste la foc mic timp ce circa 5 minute, amestecand continuu. Adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit si mai lasa inca 2-3 minute, sa se inabuse. Toarna apa cat sa treaca un deget de morcovi si lasa sa fiarba cam un sfert de ora. Separat, amesteca laptele cu faina si, cu 2-3 minute inainte de a opri focul, toarna peste morcovi si amesteca incontinuu. La final adauga patrunjelul tocat fin.MAI MULTE RETETE PE SUPERBEBE.RO […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here