Reteta zilei: Somon la tigaie cu spanac sote, deliciu pentru parinti

Pentru una dintre acele zile in care copilul e la bunici, iar mami si tata isi doresc un mic rasfat culinar, recomandam urmatoarea reteta: Somon la tigaie cu spanac sote, deliciu pentru parinti. Nu uitati sa puneti si vinul alb la rece! 

Citeste si: Reteta zilei: chiftelute cu somon

Ingrediente:

  • 2 fileuri  de somon cu piele,
  • 200 grame de spanac,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 4 cartofi,
  • 50 g unt,
  • 1 lingura faina alba,
  • 300 ml lapte fierbinte,
  • 2 lingurite cu varf de mustar,
  • 2 fire tarhon,
  • nucsoara

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Se lasa sa se raceasca. Apoi se curata si se taie felii sau cuburi. Se prepara un sos alb Bechamel (gasesti mai jos ingredientele de care ai nevoie si cum se prepara), apoi se adauga in el mustarul si tarhonul tocat.

Se amesteca bine. Se mai adauga putina sare si piper negru, dupa gust. Se adauga cartofii, se amesteca usor si se pune un capac pe oala.

Separat, intr-o tigaie larga, tip Wok, se incinge uleiul in care s-a pus usturoiul taiat felii. Cand usturoiul incepe sa miroasa si se coloreaza usor, se adauga spanacul.

Se presara sare si piper negru si se soteaza, amestecandu-se mereu timp de un minut, doar pana frunzele isi pierd volumul. Se scoate spanacul intr-o strecuratoare, sa se scurga.

Se prepara somonul. Se cresteaza fileul pe partea cu pielea. Se usuca foarte bine cu servetele de hartie. Se sareaza si se pipereaza pe ambele parti. Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se pune somonul in tigaie cu pielea in jos. Se prajeste in jur de cinci minute pe fiecare parte.

Pe o farfurie se asaza la mijloc jumatate din spanacul scurs, apoi de jur imprejur jumatate din cartofii cu sos.

Daca s-a racit, si sosul e usor prea gros, se poate adauga un strop de lapte pentru a se readuce la consistenta potrivita. Se asaza un file de somon deasupra.

Se repeta aceleasi etape si pentru a doua farfurie.

Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati

Sosul Bechamel

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 50 g de unt,
  • 1 lingura de faina alba,
  • 250 ml lapte fiebinte (300 ml lapte pentru un sos moale),
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara.

Se topeste untul la foc mic, intr-o cratita mica. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana se obtine o crema, apoi se lasa pe foc inca un minut, ca sa se prajeasca faina, amestecand incontinuu. Se condimenteaza cu sare si piper si, eventual, putina nucsoara.

Pofta buna!

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here