Un exemplu de reteta satioasa la o masa de pranz este placinta cu cartofi si bacon, un fel de tarta cu sunca si cascaval. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 1-2 oua
- sare
- piper
Ingrediente pentru garnitura:
- 400 g bacon
- 2 linguri ulei
- 800 g cartofi noi
- 4 cepe
- 30 g unt
- 200 ml smantana
- 1 galbenus
- 1 legatura marar
- sare
- piper
- 1 ou batut, pentru uns deasupra
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele pentru aluat si adaugati atata apa cata este necesara pentru a obtine un aluat din care se poate intinde o foaie. Intindeti foaia intr-o tava rotunda de tarte, acoperind si marginile tavii.
Citeste si Reteta zilei: Chiftelute de pui pentru copii
Prajiti in ulei baconul taiat feliute, apoi adaugati ceapa taiata in rondele. Ungeti cu unt foaia de aluat din tava si turnati deasupra amestecul de ceapa cu bacon. Bateti smanatana cu galbenusul, plus sare si piper, apoi turnati amestecul peste ingrediente, repartizandu-l in mod egal.
Spalati bine cartofii noi si radeti-i pe razatoarea mare sau taiati-i in felii subtiri. Asezati feliile peste ingredientele in tava. Bateti oul cu sare si piper, adaugati mararul tocat si turnati-l peste cartofi. Coaceti placinta la 180 de grade C, pana se rumeneste bine si trece de ”testul cu scobitoarea”.