Sanador a suspendat activitatea chirurgicala a medicilor sanctionati de Colegiul Medicilor

Spitalul Clinic Sanador a suspendat activitatea chirurgicala a medicilor sanctionati de Colegiul Medicilor, in urma cercetarilor efectuate de Colegiul Medicilor Bucuresti in cazul decesului copilului de un an si 10 luni.

Vezi si Cum i-a sanctionat Colegiul Medicilor pe doctorii implicati in cazul copilului mort la Sanador

Reprezentantii spitalului precizeaza ca unitatea medicala a reziliat imediat dupa decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principala.

,,Activitatea sectiei de Pediatrie, precum si a celor 18 linii de garda permanente care deservesc toate sectiile spitalului, se desfasoara in continuare in parametri normali pentru a putea rezolva cu succes toate cazurile medicale ale pacientilor, indiferent de varsta sau de complexitatea situatiilor medicale. (…) Cercetarea interna realizata de managementul spitalului indica faptul ca nevoile medicale intra si post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate in acord cu practicile curente din chirurgia pediatrica internationala si au tinut cont de toate afectiunile pacientului anterioare internarii in spital, asa cum rezulta din Foaia de Observatie, singurul document care inregistreaza in mod obiectiv evolutia pacientului”, potrivit unui comunicat de presa al Spitalului Clinic Sanador.

Unitatea spitaliceasca isi exprima intreaga disponibilitate si deschidere de colaborare cu institutiile statului implicate in cercetarea acestui caz, precizand ca va pune la dispozitia acestora toate documentele medicale si informatiile care sa ajute la determinarea exacta a evenimentelor.

,,Spitalul Clinic Sanador efectueaza anual peste 12.000 de interventii chirurgicale cu grade diferite de complexitate, pacientii care detin recordul absolut in ceea ce priveste varsta fiind un bebelus de 1 luna si o doamna cu varsta de 100 de ani. Indiferent de contextul medical al unui pacient, de bolile asociate, de starea generala de sanatate anterioara, de complicatiile intra sau post-interventie ce pot aparea, chiar si in cazul celor mai simple manevre medicale, dramatismul unui astfel de eveniment cum este decesul unui pacient nu poate fi alinat nici de gandul salvarii a mii de alti copii, nici de constiinta de a fi facut tot ce este uman si medical posibil pentru a salva aceasta viata”, potrivit sursei citate.

Reactia Spitalului Clinic Sanador vine dupa ce Colegiul Medicilor a decis sanctionarea, prin vot de blam, a medicilor care s-au ocupat de baietelul de un an si 10 luni care a murit dupa o operatie de hernie inghinala, deoarece concluzia anchetei arata ca nu au fost respectate normele legale privind activitatea medicilor.

Citeste si Anchete in urma decesului unui copil la spitalul Sanador din Capitala

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here