Mancarea procesata contine intotdeauna sare, grasimi si zahar in exces. De aceea, este necesar sa inlocuiesti acest gen de hrana cu cea preparata de tine in casa, din ingrediente proaspete si naturale. Astfel, iti vei obisnui copilul sa iubeasca gusturile adevarate si sa le deosebeasca de aromele artificiale ale produselor de tip fast-food. Ofera-i posibilitatea de a te ajuta la gatit, pentru a elimina eventualele enigme ale celui mic, in legatura cu ingredientele folosite.
Citeste si: Reteta zilei: Pui in stil chinezesc
Astazi iti propun o reteta de papricas de pui, minunata pentru intreaga familie si care il poate ajuta pe copil sa descopere gusturile adevarate de care scriam ceva mai sus. Iata de ce ai nevoie.
Ingrediente:
- 800 de grame-1 kg de carne de pui
- 200 g smantana
- 4-5 cepe
- 2 linguri de ulei
- Sare
- Piper
- O lingura de boia de ardei dulce
- 2 linguri de faina
- Foaie de dafin
- Verdeata
Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati
Mod de preparare:
- Carnea se spala, se taie cubulete mai mari sau fasii mai late, se scurge bine de apa si se prajeste in ulei, pe toate partile, doar pentru cateva minute. Se scoate si se pastreaza intr-un vas cu capac. In uleiul ramas in tigaie se caleste ceapa tocata, adaugand sarea, boia de ardei, apoi se pune carnea si se amesteca totul cat mai bine. Se acopera cu apa fierbinte, se adauga foaia de dafin si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand carnea e moale. Verifica mereu ca in vas sa fie suficient lichid.
- Dupa ce carnea s-a fiert, se lasa pe foc mic sa mai scada sosul, iar intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine. Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca. Se da in cateva clocote, se pune sare si piper dupa gust.
- Papricasul de pui poate fi servit cu galuste, cartofi natur, orez basmati, cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.
Autor: Inga Stoian
Citeste si: Reteta zilei: Piept de pui mediteranean, pentru o cina usoara si sanatoasa