Musli este un fel de mancare delicios si complet din punct de vedere nutritional, de aceea poate fi considerat un mic dejun excelent, dar si un desert consistent. Astazi iti propun o reteta simpla de musli „de casa”.
Citeste si: Reteta zilei: Gofre cu miere si fructe
*Acest musli poate fi oferit si unui bebelus incepand cu varsta de 8 lun, dar (atentie!) fara miere, alune, seminte si scortisoara, iar ingredientele sa fie bine blenduite impreuna cu 2-3 linguri de iaurt simplu.
Ingrediente:
- 150 g de grau sau ovaz
- 100 g fulgi de porumb (neindulcit)
- 50 g caise uscate
- 50 g stafide
- 300 g branza de vaci
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita miere (optional)
- 1 portocala
- 1 mar
- Cateva alune crude sau seminte de dovleac zdrobite marunt
- Un praf de scortisoara (praf)
Mod de preparare:
1. Cerealele se pun in apa rece peste noapte, ca sa se umfle. La fel, caisele si stafidele se pun peste noapte la inmuiat.
2. Branza de vaci se bate bine cu putina apa de la fructele uscate, zeama de lamaie si mierea (optional). Caisele se taie marunt si se amesteca in branza de vaci impreuna cu stafidele si cu cerealele.
3. Se curata portocala de coaja si se taie feliute subtiri. Se spala marul, i se scot semintele si se taie, de asemenea, felii subtiri.
4. Branza se imparte in patru farfurii si se netezeste. Bucatile de portocala si mar se asaza pe branza in forma de stea. Deasupra se presara seminte. In mijloc, se decoreaza cu frunze de menta, fructe taiate si un pic de praf de scortisoara (optional).
Retine:
- Se pot folosi si alte tipuri de cereale pentru acest musli, si poti varia ingredientele combinandu-le mereu.
- Pentru ca este facut acasa, si nu cumparat in pungi preambalate, acest tip de musli are mai putini aditivi si mai ales, nu are conservanti.
Autor: Inga Stoian
Citeste si: Reteta zilei: Clatite marocane delicioase