Guvernul sustine construirea a o mie de gradinite cu profil sportiv

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca Guvernul sustine construirea a o mie de gradinite cu profil sportiv. Executivul va acorda persoanelor juridice sau organizatiilor neguvernamentale interesate de construirea gradinitelor un ajutor de pana la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile.

Citeste si: Despre dificultatile de acomodare la gradinita cu Emilian Apostol, managerul unei gradinite private

„Facem astazi inca un pas pentru punerea in aplicare a programului – Investim in copii, investim in viitor, prin care vom sustine construirea, amenajarea si dotarea a 1000 de gradinita cu profil sportiv. Adoptam un memorandum prin care instituim o schema de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu inceperea finantarii in acest an. Schema de ajutor de stat se adreseaza persoanelor juridice de drept-privat, inclusiv organizatii neguvernamentale, asociatii, fundatii, federatii si cluburi sportive”, a declarat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Astfel, persoanelor juridice, asociatiile sau ONG-urile interesate de construirea unor gradinite cu profil sportiv vor primi un sprijin de pana la 500 mii euro sau garantarea creditelor in procent de pana la 50%.

„Sprijinul va consta atat in acordarea unui ajutor de pana la 500 de mii de euro din cheltuielile eligibile, cat si in garantarea creditelor de catre stat in procent de maximum 50%. Este un proiect de perspectiva prin care dorim sa creem conditii pentru incurajarea copiilor, sa practice sportul, cu beneficii pentru sanatate”, a adaugat Dancila.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Prima de stat de 600 de lei/an pentru contul de economii Junior, deschis pe numele copilului

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here