Rețeta zilei: Mușchiuleț de vițel cu ciuperci

Photo by Farhad Ibrahimzade, Pexels

Atunci când am o bucată de carne de vită mai fragedă, în special mușchiuleț de vițel, este inevitabil să nu doresc să o pregătesc folosind aceată rețetă. Este un fel de mâncare foarte gustoasă, consistentă, aromată. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară. 

Ingrediente: 

  • o bucată mușchiuleț de vită
  • 3 morcovi
  • 3 cepe medii
  • 2 cepe verzi
  • 250 g ciuperci
  • sare, piper
  • ulei
  • supă de legume
  • 2 linguri smântână
  • mărar, pătrunjel, frunză de țelină, leuștean.

Mod de preparare:

  1. Mușchiulețul se taie felii mai groase care se prăjesc în puțin ulei. După ce s-au prăjit un pic, se condimentează cu sare și piper.
  2. Ceapa și morcovii se curăță și se taie cubulețe. În uleiul în care s-a prăjit carnea, se pun ceapa uscată, ceapa verde, împreună cu morcovii, și se călesc până când ceapa devine mai sticloasă.
  3. Se așează carnea peste zarzavat, se pune supa de legume și se lasă să fiarbă la foc mic.
  4. Când este aproape fiartă carnea, se adaugă și ciupercile și celelelalte verdețuri, după preferință și în funcție de ce ai.
  5. Se adaugă și smântâna, și se mai lasă să fiarbă puțin după care se pune verdeața și se oprește focul.

Poftă bună!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here