Te gandesti la o masa copioasa si potrivita pentru intreaga familie? Atunci iti propunem o reteta de mancarica de mazare cu piept de curcan. Afla aici de ce ai nevoie.
Citeste si: Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu pui
Ingrediente:
- 400 g mazare congelata
- 200 g piept de curcan
- 1 fir de praz
- 1 ardei rosu
- 1 ceasca cu suc de rosii
- 2 linguri de ulei de masline
- un varf de cutit de sare
- cateva fire de marar
Citeste si: Reteta zilei: Mancare de fasole verde in sos picant
Mod de preparare:
- Pieptul de curcan se curata de piele si se dezoseaza, apoi se spala bine in apa rece.
- Se pune la fiert in apa rece, cu un varf de cutit de sare.
- Prazul se curata, se spala si se taie rondele fine.
- Ardeiul se curata de seminte, se spala si se toaca in cubulete marunte.
- Intr-o oala c fundul gros se pone o cana de apa si 2 linguri de ulei, apoi se pune la fiert.
- Cand clocoteste, se adauga legumele si se lasa la foc mic.
- Dupa ce pieptul de curcan s-a fiert, se strecoara de zeama, se taie cubulete si se adauga peste legume, lasandu-le sa fiarba impreuna.
- Din cand in cand se adauga putina zeama in care a fiert carnea.
- Dupa ce carnea si legumele s-au inmuiat bine, se adauga mazarea, sucul de rosii si mararul tocat fin si se mai da intr-un clocot.
- Mancarica se serveste calda.
Pofta buna!
Citeste si: Reteta zilei: Salata de ton si fasole, pentru mame active
Retine:
Nutritionistii sunt de parere ca pieptul de curcan fara piele este cea mai slaba. 100 grame de piept de curcan contin doar 0,5 grame de grasimi, de aceea poate fi inclus fara probleme in alimentatia bebelusilor. De asemenea, carnea de curcan contine mai multe proteine decat cea de porc sau vita. Proteinele sunt esentiale la orice varsta, dar mai ales la copiii aflati in perioada de crestere, deoarece intra in componenta musculaturii si ajuta la mentinerea unui sistem imunitar puternic. O alimentatie saraca in proteine poate avea efecte negative asupra dezoltarii copiilor, favorizand intarzierea cresterii, anemie si chiar tulburari hormonale.