Rețeta zilei: Frigănele, amintiri din copilărie

Foto: cookpad.com

Azi vreau să vă spun despre frigănele, una dintre mâncărurile care mă duc cu gândul la copilărie. De fapt, nu știu dacă e, neapărat, un fel de mâncare, ci poate mai curând un fel de gustare. Atunci când mama pregătea cina și veneam înfometată de afară (și parcă mi se părea o veșnicie până era gata mâncarea!), îmi făcea repede câteva felii de pâine cu ou și burtica mea era fericită!

Uneori mama ne bucura duminică dimineața cu câteva felii de pâine cu ou. Da, despre frigănele este vorba.

În studenție am aflat că frigănelele pot fi de diferite tipuri, în funcție de preferințele fiecăruia: dulci (cu scorțișoară, cu felii de banane sau alte fructe) sau un pic sărate (cu mozzarela, brânză, cașcaval). Cele un pic sărate sunt preferatele mele. Hai să-ți să-ți spun cum se prepară.

Ingrediente:

4 ouă

4-5 felii de pâine (tip toast, tăiate în două, pe diagonală)

2 linguri de lapte semidegresată

un cub de unt pentru prăjit

un vârf de sare (opțional)

Mod de preparare: 

1.Într-o farfurie mai adâncă se amestecă ouălele, laptele, se adaugă un vârf de sare (dacă se doresc frigănele mai sărate).

2.Se tăvălesc feliile de pîine prin compoziție și se pun în tigaia încinsă bine, unde s-a topit un cubuleț de unt.

3. Se prăjesc feliile de pîine pe fiecare parte cam câte 2 minute sau până când oul se solidifică și devine auriu.

4. Se scot feliile prăjite pe un farfurie. Se servesc calde, adăugându-se câte o felie subțire de mozzarela, cașcaval  sau brânză deasupra.

Poftă bună!

Autor: Inga Stoian

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here