Pentru reteta zilei de astazi, cornulete cu cartofi, veti avea nevoie de 30 de minute pentru a le prepara, respectiv 30 de minute pentru a se coace si pentru a se rumeni frumos pe o parte si pe cealalta! Daca de obicei, preparatele cu cornulete sunt fie dulci, fie cu fructe sau cu gem, de aceasta data puteti incerca o varianta altfel, o reteta noua de familie. Secretul consta in compozitia aluatului in care ai adaugat piureul de cartofi. Pofta buna!
Ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 50 g zahar
- 2 oua
- 125 g unt
- 200 ml apa sau lapte
- 200 g piure de cartofi
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia si zaharul in apa calda sau in laptele caldut, lasati-le 15 minute sa se „odihneasca”, apoi adaugati piureul de cartofi, ouale batute, untul topit, sarea si faina. Framantati un aluat potrivit de tare, acoperiti-l si lasati-l intr-un loc incalzit pentru a creste. Dupa ce si-a dublat volumul, impartiti aluatul in trei bucati egale.
Citeste si Reteta zilei: Chiftelute din dovlecei cu sos de mazare
Din fiecare, intindeti cate o foaie rotunda din care taiati cate 12 bucati pe linia razelor de cerc. Rulati fiecare fasie de aluat pornind de la partea mai lata spre varf. Ungeti cornuletele cu unt, lasati-le in tava unsa si tapetata inca 30 de minute, apoi coaceti-le la foc potrivit.
Cartofii
200 de grame de cartofi contin aproape jumatate din portia de vitamine, necesara zilnic pentru sistemul imunitar. Sunt o sursa bogata de vitamina B, magneziu, potasiu, cupru si zinc, au putine grasimi si nu contin colesterol, iar fibrele pe care le contin ajuta la diminuarea nivelului colesterolului existent in organism.
Cartoful copt contine in jur de 170 de calorii. Chiar si unul mai mare nu depaseste 300 de calorii, insa vine cu 28% din necesarul zilnic de fibre. Trebuie stiut insa ca topingurile cu bacon, cascaval, unt si altele asemanatoare sunt cele care ridica numarul caloric, scrie Adevarul.
Citeste si Reteta zilei: Sufleu de somon cu broccoli