Cui nu-i plac oare briosele? Sunt printre cele mai indragite deserturi din lume! Daca te numeri printre fani si copilul este dornic sa te ajute prin bucatarie, atunci iti propun o reteta delicioasa de briose cu gem de caise. Afla aici cum sa le prepari.
Citeste si: Reteta zilei: Prajitura cu caise
Ingrediente:
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 4 oua
- 2 linguri de unt
- esenta de vanilie
- 6 linguri de migdale macinate
- 6 linguri gem de caise
- frisca (optional)
Citeste si: Reteta zilei: briose cu afine ,,de gradinita”
Magia din bucatarie:
- Intr-un castron lasa-l pe copil sa puna ingredientele, dupa cum urmeaza: ouale, zaharul si esenta de vanilie, lasa-l apoi sa amestece putin cu lingura, dupa care amesteca tu cu mixerul pana se obtine o compozitie omogena si densa.
- Topeste untul intr-un vas separat si lasa-l putin sa se raceasca. Apoi pune-l pe micut sa adauge untul topit in compozitie, iar tu continua sa amesteci cu mixerul, de data aceasta la viteza mica. In continuare, adauga faina, migdalele macinate si un varf mic de cutit de sare si amesteca putin.
- Pregateste 6 forme de briose si lasa-l pe copil sa le umple cu aluat pana la jumatate, apoi spune-i sa adauge cate doua lingurite de gem in fiecare forma, dupa care sa puna un strat de aluat peste gem.
- Spune-i sa presare feliute de migdale, dupa care pune tava cu briose in cuptor incins bine la 200 grade C, timp de 30 de minute.
- Verifica daca sunt gata briosele infigand o scobitoare in aluat: daca aceasta iese curata, atunci briosele sunt coapte.
- Dupa ce sunt gata, le scoti din cuptor, le asezi pe un platou si le lasi sa se raceasca. Se servesc ornate cu un mot de frisca.
Citeste si: Reteta zilei: Cirese in prajitura