Reteta pentru bebelus: Piure cremos cu branzica

Ai nevoie de o idee de piure gustos si sanatos pentru bebelusul tau? Citeste aici cum sa prepari piure cremos cu branzica.

***Aceasta reteta este recomandata copiilor cu varsta de peste 10 luni.

Ingrediente:

  • 3 cartofi;
  • 2 morcovi;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 linguri branzica de vaci;
  • 150 ml lapte (formula);

Mod de preparare:

  1. Cartofii si morcovii se curata de coaja, se spala bine cu apa rece si se pun la fiert in apa.
  2. Dupa ce s-au inmuiat bine, legumele se scurg de apa si se rastoarna in vasul blenderului.
  3. Se adauga branzica de vaci si se paseaza, pana se obtine un piure cremos.
  4. Se fierb doua oua aproximativ 10 minute.
  5. Se scot galbenusurile.
  6. Un galbenus se inglobeaza in piure. Celalalt se razuie deasupra piureului in momentul servirii.

Branzica sa nu lipseasca

Fiind un produs derivate din lapte, branza contine aceleasi principii nutritive ca si acesta fiind considerata unul dintre cele mai nutritive alimente, ce nu trebuie sa  lipseasca din meniul zilnic, cu atat mai mult cu cat este vorba de bebelusi, sau copii mici. Acestia se afla intr-o perioada de crestere si dezvoltare continue si au nevoie de mult calciu, proteine, magneziu, potasiu, fosfor, clor, sodiu si vitaminele A si E. Toate aceste elemente se regasesc din belsug in continutul branzei. Calciul este important pentru sanatatea oaselor si a dintilor, coagularea sangelui, activitatea cardiaca si contractiile musculare. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca branza are un continut sarac de fier si de vitamin cum ar fi vitamina C si de regula, branzeturile contin si un procent mare de grasimi. De aceea, pentru copiii mici sunt indicate tipurile de branza cu aport redus de grasimi intrucat sunt mai usor de digerat de catre organismul micutului.

Citeste si: 20 de idei de mancaruri si gustari pentru bebelus

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here