Cauti idei pentru masa de Craciun? Daca esti unul dintre adeptii mancarurilor traditionale romanesti, atunci urmatoarea reteta de sarbatoare o sa te cucereasca si o sa mergi sa pregatesti cat mai curand cratita, ca sa faci delicioasele sarmale bucovinene!
Ingrediente:
- 1,2 kg carne toccata (amestec 60% porc, 40% vita)
- 250g jumari
- 250g orez
- 250g pasta de tomate
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 lingura rasa cimbru uscat maruntit
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 25 de foi de vita murata
- 25 de foi de varza murata
- sare, piper
Mod de preparare:
- Amestecati carnea tocata cu jumarile date prin masina de tocat, orezul, spalat in 2-3 ape, pasta de tomate, boiaua de ardei, ceapa curatata, spalata si tocata marunt.
- Adaugati ardeiul gras tocat cat mai marunt, cimbrul, sare si piper proaspat macinat.
- Omogenizati bine compozitia, dupa care puneti cate o lingura din aceasta pe fiecare din foile de vita si varza murata.
- Rulati foile de varza si vita de vie si puneti sarmalele obtinute intr-o cratita, pe un strat de varza tocata. Dupa ce ati pus toate sarmalele in cratita, puneti deasupra acestora un strat de varza tocata.
- Puneti in cratita atata apa cat sa acopere ingredientele din cratita. Puneti cratita in cuptorul incins si coaceti sarmalele la foc mic circa 3 ore.
- Serviti sarmalele fierbinti, stropite cu smantana, alaturi de mamaliga calda.
Pofta mare si sarbatori magice alaturi de cei dragi!
S-ar putea sa-ti placa si: Cum evitati riscul trecerii bruste de la post la mesele imbelsugate – sfaturi pentru parinti
[…] Citeste si: Reteta de sarbatoare: Sarmale Bucovinene […]
[…] Citeste si: Reteta de sarbatoare: Sarmale Bucovinene […]
[…] Citeste si: Reteta de sarbatoare: Sarmale Bucovinene […]