Reteta de sarbatoare: Sarmale Bucovinene

Cauti idei pentru masa de Craciun? Daca esti unul dintre adeptii mancarurilor traditionale romanesti, atunci urmatoarea reteta de sarbatoare o sa te cucereasca si o sa mergi sa pregatesti cat mai curand cratita, ca sa faci delicioasele sarmale bucovinene!

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne toccata (amestec 60% porc, 40% vita)
  • 250g jumari
  • 250g orez
  • 250g pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura rasa cimbru uscat maruntit
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 25 de foi de vita murata
  • 25 de foi de varza murata
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Amestecati carnea tocata cu jumarile date prin masina de tocat, orezul, spalat in 2-3 ape, pasta de tomate, boiaua de ardei, ceapa curatata, spalata si tocata marunt.
  2. Adaugati ardeiul gras tocat cat mai marunt, cimbrul, sare si piper proaspat macinat.
  3. Omogenizati bine compozitia, dupa care puneti cate o lingura din aceasta pe fiecare din foile de vita si varza murata.
  4. Rulati foile de varza si vita de vie si puneti sarmalele obtinute intr-o cratita, pe un strat de varza tocata. Dupa ce ati pus toate sarmalele in cratita, puneti deasupra acestora un strat de varza tocata.
  5. Puneti in cratita atata apa cat sa acopere ingredientele din cratita. Puneti cratita in cuptorul incins si coaceti sarmalele la foc mic circa 3 ore.
  6. Serviti sarmalele fierbinti, stropite cu smantana, alaturi de mamaliga calda.

Pofta mare si sarbatori magice alaturi de cei dragi!

S-ar putea sa-ti placa si: Cum evitati riscul trecerii bruste de la post la mesele imbelsugate – sfaturi pentru parinti

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here