Reteta de Paste: ciorba de miel

Photo by Buenosia Carol from Pexels

In Joia Mare multe gospodine isi fac planul despre ce mancaruri sa gateasca pentru ziua de Paste. Te ajutam noi cu o idee pentru masa de pranz de Paste: ciorba de miel. Gasesti aici reteta!

*Timp de preparare: 80 de minute

*Portii: 10 portii

Ingrediente:

  • 800 g carne de miel cu os
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 telina mica
  • 50 ml ulei
  • 4 cartofi
  • 1 leg leustean
  • 1 leg patrunjel
  • 50 ml de bors de casa (sau mai mult, dupa gust)
  • Taietei subtiri (optional)
  • Sare, piper

Magia din bucatarie:

  1. Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 3 litri de apa, cu sare si piper, dupa gust. Luati spuma, verificati carnea daca e suficient de fiarta, apoi adaugati legumele curatate, spalate si tocate marunt. Ceapa tocata marunt caliti-o putin in ulei, apoi puneti-o in oala cu ciorba.
  2. Fierbeti 20 de minute dupa care adaugati cartofii curatati si taiati in cubulete. La final, cand sunt toate aproape fierte, adaugati borsul de casa si taietei (optional), si mai lasati sa fiarba la foc mic cateva minute, apoi opriti focu, adaugati verdeata tocata marunt si mai lasati ciorba acoperita pentru cateva minute.

Ciorba de miel este delicioasa cu painici mici de casa si cu un ardei iute!

Pofta mare!

Citeste si: Cunosti traditiile si obiceiurile de Paste?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here