Protejeaza bebelusul impotriva soarelui

Pana la varsta de 3 ani, copiii au un sistem de aparare cutanata imatur, care ii face foarte vulnerabili la soare: de aceea, nu se recomanda expunerea directa a acestora la soare. Daca drumurile pe care le ai de facut te oblige sa duci bebelusul intr-un loc insorit, ia toate masurile de precautie pentru a-i proteja pielea delicata! Respectand cateva reguli simple, ii vei proteja viitorul pielii si sistemul de aparare natural impotriva posibilelor leziuni grave. Si deoarece copilaria este cea mai buna perioada pentru a invata, gesturile repetate astazi impreuna cu tine vor deveni reflexele de maine ale copilului.

Iata cateva reguli de siguranta care te ajuta sa iti protejezi bebelusul de contactul cu soarele:

Evita expunerea bebelusului la soare, in special intre orele 11 si 16.

Cauta sistematic umbra in cazul in care lumina soarelui este intensa.

Nu lasa bebelusul gol sau in costum de baie la soare. Imbraca-l cu haine largi, dar din bumbac gros pentru a filtra bine radiatiile UV, o palarie cu boruri mari si ochelari de soare adaptati (standard CE, categoria UV 3 sau 4, cu rame mari sau in forma de masca).

Aplica un strat gros de produs de protectie solara cu un indice SPF adaptat (50+), cu 20 de minute inaintea expunerii. Insista pe zonele sensibile expuse excesiv (frunte, pometi, nas, buze).

Protejeaza copilul chiar si la umbra sau cand este innorat: mai mult de 80% dintre radiatiile UV traverseaza norii si o umbrela de soare nu constituie o protectie suficienta.

Evita filtrele cu potential de declansare a alergiilor si opteaza pentru ecranele minerale sau organo-minerale.

Reaplica produsul de protectie solara in cantitate suficienta la fiecare 2 ore si dupa fiecare imbaiere.

Ofera-i regulat copilului lichide, chiar daca nu cere.

Ai grija de produsele de protectie solara: inchide bine tubul sau spray-ul, nu il lasa in lumina directa a soarelui si nu utiliza niciodata anul urmator un produs deja inceput.

Pielea copilului tau este fragila: mai fina decat a ta, aceasta este deosebit de vulnerabila la soare. De aceea, este imperativ sa alegi pentru pielea lui o protectie solara cu o eficacitate optima impotriva radiatiilor nocive ale soarelui, respectandu-i in acelasi timp delicatetea si conservandu-i resursele celulare.

O protectie solara buna pentru bebelus trebuie sa respecte criteriile urmatoare:

Sa ofere un indice SPF 50+ si UVA, asociat cu o actiune de protectie a barierei cutanate pentru a mentine mecanismele naturale de aparare a pielii si pentru a evita leziunile celulare ulterioare expunerii la soare.

Sa asigure o garantie a tolerantei ridicate: formula trebuie sa fie hipoalergenica, sa nu contina alcool, sa nu contina parabeni, sa fie testata sub control dermatologic.

Sa fie adaptata la viata copiilor: produsul trebuie sa reziste la apa si la transpiratie si sa fie vizibil la aplicare pentru a nu omite nicio zona.

Sa fie adaptata la tipul de piele al copilului: daca are pielea foarte deschisa sau usor reactiva, alege un produs de ingrijire special conceput pentru pielea intoleranta.

 

Pielea bebelusului este subtire si sensibila si este deosebit de vulnerabila la razele UV. Noua gama Mustela de produse de protectie solara este bine tolerata si hipoalergenica. Ele ofera o protectie eficienta impotriva razelor UVA si UVB, fara a deteriora pielea lor delicata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here