Aparitia primilor dintisori de lapte poate fi un moment de panica nu doar pentru bebelusi, ci si pentru multe mamici care nu au mai trecut printr-un astfel de episod. Agitatia copilului, starea de iritabilitate, salivatia excesiva, nevoia de a roade, o usoara stare febrila, gingiile rosii si umflate, lipsa de pofta de mancare sau insomniile pot fi simptome ale faptului ca acel moment dramatic se apropie.
Care este perioada in care incep sa iasa primi dinti de lapte?
Pentru cei mai multi dintre bebelusi primii dinti de lapte apar in jurul varstei de 6 luni. Insa nu este o regula generala. Ei pot sa erupa de la 3 luni pana la 14 luni. Aceasta variatie tine de factori de natura genetica, de alimentatie, de nasterea prematura etc.
De regula ei apar in perechi, 2 cate 2, mai intai incisivii centrali de jos, apoi, in aproximativ doua luni, incisivii centrali de sus, apoi incisivii laterali de jos si de sus, molarii, caninii si pana la aproximativ 24 de luni, urmatorii molari.
Modul in care se comporta copiii variaza de la caz la caz. La unii simptomele pot sa fie aproape inexistente, altii pot sa faca o serie de complicatii care sa va determine sa ajungeti chiar si de cateva ori la medicul de familie sau la un medic stomatolog. Sensibilitatea si reactia difera de la caz la caz. Cert este ca in asteptarea inevitabilului trebuie sa fim mereu in garda si sa ne luam mereu masurile necesare pentru a diminua suferinta copilului si stresul implicit al familiei.
Ce masuri putem adopta pentru a ameliora starea neplacuta determinata de aparitia primilor dintisori?
- Putem masa usor zona iritata. Aceasta miscare poate fi calmanta si relaxanta pentru copil, imbunatatind starea generala.
- Putem aplica local, pe gingie o solutie sau un gel special, recomandat de medic.
- Daca durerea este insotita si de o usoara stare febrila, se poate administra un medicament antiinflamtor, potrivit pentru varsta copilului.
- O alta metoda interesanta este sa distragem atentia copilului de la durere, oferindu-i o jucarie interesata sau jucandu-ne cu el in asa fel incat sa uite pentru moment de durere.
- Oferiti copilului ceva rece, care sa reduca inflamatia si sa diminueze starea de disconfort.
- O jucarie, cum ar fi un inel gingival sau o maimuta dentitie sunt solutii extraordinare in acest sens.
Matchstick Monkey este o maimutica de dentitie ideala pentru masarea si calmarea gingiilor iritate. Viu colorata si vesela, aceasta periuta de dinti poate fi jucaria favorita a bebelusului din zilele delicate de eruptie a dintisorilor.
Matchstick monkey este o periuta de dinti moale, flexibila, fabricata din silicon de calitate alimentara, aprobat de FDA. Nu contine BPA, este non toxica si prietenoasa cu mediul. Poate fi pusa la congelator, sterilizata sau spalata in masina de spalat vase. Este ermetica, deci nu trebuie sa va faceti griji pentru umezeala care ar putea intra in interior.
Pentru mai multe detalii despre aceasta periuta de dinti-jucarie, ingeniosa si speciala sau pentru achizitia acestui produs accesati magazinul online Delamamici.ro.