O învățătoare l-a numit ”handicapat” pe grupul de părinți pe un elev cu autism din clasa a treia

Foto: www.publicschoolreview.com

S-a deschis o anchetă la o școală după ce o învățătoare l-a numit ”handicapat” pe grupul de părinți pe un elev cu autism din clasa a treia. Citește aici mai multe.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a declanșat o anchetă la Liceul Tehnologic Răchitoasa după ce zilele trecute a înregistrat două petiții primite de la rudele (mama și sora) unui copil de 9 ani, cu cerințe educaționale speciale, în care se semnala un limbaj neadecvat al unui cadru didactic care predă în învățământul primar la o școală din structura acestei unități de învățământ cu personalitate juridică. În petiții s-au prezentat dovezi – print screen-uri dintr-o convorbire pe un grup de Whatsapp al părinților de la clasă – prin care o învățătoare ar fi jignit acel copil în timp ce discuta cu mama acestuia.

Pe grupul părinților de Whatsapp, învățătoarea i-a scris mamei elevului: “Nu pot răspunde de toți handicapații, eu pot răspunde doar de copiii ok care se integrează”.

Elevul este însoțit întotdeauna la clasă de către mama sa, care are certificat de cerințe educaționale speciale și pentru că are recomandarea unei comisii de medici care susține că însoțirea la ore este benefică pentru copil.

Mama elevului susține că pe învățătoare o derajează faptul că este prezentă ea ca însoțitoare la ore. Și directoarea școlii ar fi declarat pentru ObservatorNews că: ”Prezenţa mamei în sala de clasă nu e benefică, nici pentru copilul propriu, nici pentru ceilalţi.”

S-au luat declarații de la conducerea unității de învățământ vizată, de la cadrul didactic împotriva căruia se aduc aceste acuzații, de la părinții elevilor care învață în acea clasă, dar și de la alte cadre didactice din școală. Controlul va continua cu aplicarea de chestionare, de către consilierul școlar al unității de învățământ, atât elevilor, cât și părinților, dar și cu luarea tuturor măsurilor legale care se impun în astfel de situații, potrivit Inspectoratului Școlar Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here