Esti parinte? Cum sa faci ca sa iti poti implini promisiunile de Anul Nou?

Ti-ai propus sa fii mai rabdator si sa nu mai tipi la copilul tau? Statisticile arata ca acestea sunt cele mai frecvente promisiuni pe care si le fac parintii. Dar care e secretul cu ajutorul caruia sa iti poti implini promisiunile?

Daca esti ca majoritatea dintre noi, atunci stii cum este sa-ti faci promisiuni de
Anul Nou, la care sa renunti in doar cateva saptamani, coplesit de frustrare si de suparare. Esti parinte? Iata cum sa faci ca sa iti poti implini promisiunile de Anul Nou!

Adevarul e ca majoritatea promisiunilor de inceput de an sunt tradate. Nu pentru ca nu suntem destul de buni sau pentru ca nu incercam suficient, ci pentru ca ceea ce incercam sa facem este dificil. Daca era usor, nu ne-am mai fi facut o serie de promisiuni de inceput de an, scrie ahaparenting.com.

Al doilea motiv din cauza caruia nu progresam cu rezolutiile noastre este acela ca majoritatea promisiunilor sunt dorinte, nu planuri. Pentru a indeplini ceva dificil trebuie sa facem un plan. Apoi trebuie sa ne revizuim planul, sa fim flexibili si sa ne adaptam cu realitatea cand intampinam obstacole.

Al treilea motiv pentru care nu ne fructificam promisiunile este lipsa noastra de sustinere. Nu cerem ajutor, nu ne dedicam si nu ne asumam deschis – astfel nu dam nicio sansa promisiunii sa creasca, nicidecum sa mai dea si roade.

Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmam ca sa ne realizam promisiunile?

  1. Incepe cu sustinerea

Semintele nu incoltesc pe beton. Rezultatele infloresc atunci cand sustinem cresterea lor cultivand solul. Daca iti propui sa nu mai tipi, un prim pas ar fi sa te odihnesti destul, sa-ti urmaresti starile si sa-ti reduci nivelul de stres din propria viata. Observi cum copilul se poarta mai frumos cand primeste ceea ce isi doreste, atunci cand ii sunt satisfacute nevoile? E bine, sunteti foarte asemanatori in acest sens.

  1. Concentreaza-te pe un singur lucru

Asadar, iti doresti sa nu mai tipi la copilul tau si sa ai mai multa grija de el? Minunat! Insa nu se pot intampla toate deodata. Alege, pe rand, cate o schimbare, apoi adauga-le treptat si pe celelalte.

  1. Slefuieste-ti dorinta

De ce ai acest obiectiv? Ce va fi diferit in viata ta odata ce-l indeplinesti? Incearca sa vizualizezi cum va arata viata ta atunci cand dorinta se va realiza.

O dorinta arzatoare + Intentie = Radacina dorintei. Fara aceasta radacina nu va „creste” nimic.

  1. Exprima-ti angajamentul

Odata ce ti-ai manifestat intentia, universul te va ajuta sa-ti realizezi dorinta. Iti va pune la dispozitie resurse pe care pana atunci nu puteai sa le accesezi. Acestea pot fi manifestate  si in scris, de exemplu, „sunt din ce in ce mai capabil(a) sa-mi controlez emotiile”. Studiile ne arata ca transpunerea gandurilor in scris duce la eliberarea starii de incordare.

  1. Stabileste un plan

Singura metoda prin care iti poti realiza o dorinta e sa-ti faci un plan, in care sa-ti notezi actiunile si pasii pe care ii vei urma. De exemplu, daca dorinta ta este sa nu mai tipi, stabileste-ti ce metode si strategii vei folosi pentru a-ti gestiona emotiile.

  1. Cate un mic pas in fiecare zi

In momentul in care observi ca o situatie sau un comportament incepe sa te irite, opreste-te, schimba sau lasa subiectul de discutie pe mai tarziu si… respira! Alt pas mic, dar important, ar putea fi sa mergi la culcare cu o jumatate de ora mai devreme. Sa te odihnesti si sa ai mai multa grija de tine.

  1. Focuseaza-te pe fiecare zi in parte

Un an are 365 de oportunitati de a te imbunatati si tot atatea ocazii de a o lua de la capat. Si trebuie sa-ti gasesti motivatia pentru fiecare zi. Concentreaza-te pe ziua de azi. Pe acum.

  1. Transforma-ti actiunile in obicei

Stii de ce multe promisiuni pe care ti le-ai facut nu s-au realizat? Deoarece nu le-ai trasformat in obiceiuri. Creierul are nevoie de 30 de zile consecutive de repetare a unei actiuni pentru a o transforma in deprindere.

  1. Ce faci cu zilele in care te abati de la plan?

Le accepti. Da, vei avea parte si de astfel de zile. Iarta-te in avans. Aminteste-ti mereu ca poti invata si ca te poti imbunatati chiar si de pe urma experientelor negative.

  1. Bucura-te de micile reusite

E important sa te feliciti si pentru zilele in care reusesti sa te tii de plan si sa faci un pas mai aproape de realizarea promisiunilor facute de anul nou. Pana la urma, stima de sine si increderea sunt esentiale pentru a fi un parinte pozitiv.

An Nou fericit! 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here