Ce inseamna pentru tine sarbatoarea de Paste?

Photo by Giftpundits.com from Pexels

Pastele a fost intotdeauna, mai mult decat alte sarbatori, o perioada a curateniei, a puritatii, a unui nou inceput. Poate sa fie si primavara “de vina”, ca ea aduce stralucire, culori si miresme de rai. Bucuria naturii scapate de frigurile iernii se transmite tuturor, de la mic, la mare, si nimeni nu poate scapa de exuberanta care ia, pentru o vreme, in stapanire lumea intreaga. Dar pentru tine ce inseamna sarbatoarea de Paste?

Nu cumva, o innoire? Nu inseamna “marea curatenie” a casei, a gradinii, a curtii, a locului in care traim? Dar si a gandurilor, a faptelor si a vorbelor, pe care le masuram parca mai mult decat altadata?

Obiceiurile de Paste din lumea intreaga arata toate acelasi lucru: in fata sarbatorii toti vrem sa fim mai buni si mai iubitori cu cei dragi noua, dar si cu toti cei cu care interactionam, caci numai asa putem astepta sarbatoarea cu inima si gandul senine, numai asa lumina ei straluceste deplin in casele noastre si poate celebra Invierea Domnului.

Anul acesta Pastele nu va fi ca in anii precedenti. Si chiar si asa, in plina pandemie de Coronavirus ne dorim cu totii sa facem astfel incat aceasta zi sa ramana cumva… magica. Pentru ca Paste inseamna lumina. Pentru ca Paste inseamna iertare, impacare. Cu ceilalti, cu tine insuti. Dumnezeu ne impaca pe toti pentru o zi, si pe cei care cred, si pe cei care nu cred in El. Si ne va trimite lumina in suflet, chiar fara ca sa fie nevoie sa mergem la biserica sa o luam.

Sarbatoarea de Paste are nevoie de armonie si aceasta nu se poate naste fara efortul nostru, al tuturor.

De Paste, devenim mai buni. Asta inseamna ca se poate, ca nu e totul pierdut. Ca avem incredere. Ca suntem impreuna, cu sufletul, cu gandul. Toti, impreuna, chiar daca #stamacasa.

Paste fericit! Sa ai in minte doar ganduri luminoase!

Cu drag,

Echipa Superbebe.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here