Ce inseamna pentru tine sarbatoarea de Paste?

Photo by Giftpundits.com from Pexels

Pastele a fost intotdeauna, mai mult decat alte sarbatori, o perioada a curateniei, a puritatii, a unui nou inceput. Pentru tine ce inseamna sarbatoarea de Paste?

Nu cumva, o innoire? Nu inseamna “marea curatenie” a casei, a gradinii, a curtii, a locului in care traim? Dar si a gandurilor, a faptelor si a vorbelor, pe care le masuram parca mai mult decat altadata?

Obiceiurile de Paste din lumea intreaga arata toate acelasi lucru: in fata sarbatorii toti vrem sa fim mai buni si mai iubitori cu cei dragi noua, dar si cu toti cei cu care interactionam, caci numai asa putem astepta sarbatoarea cu inima si gandul senine, numai asa lumina ei straluceste deplin in casele noastre si poate celebra Invierea Domnului.

Ne dorim cu totii sa facem astfel incat aceasta sarbatoare sa fie aducatoare de liniste si de lumina. Pentru ca Paste inseamna iertare, impacare, atat cu ceilalti, cat si cu tine insuti. Dumnezeu ne impaca pe toti pentru o zi, si pe cei care cred, si pe cei care nu cred in El. Si ne va trimite lumina in suflet, indiferent daca vom alege sau nu sa mergem la biserica sa „o luam”.

Sarbatoarea de Paste are nevoie de armonie si aceasta nu se poate naste fara efortul nostru, al tuturor.

De Paste, devenim mai buni. Asta inseamna ca se poate, ca nu e totul pierdut, ca avem incredere, ca suntem impreuna, cu sufletul, cu gandul. Toti, impreuna.

Paste fericit! Sa ai in minte doar ganduri luminoase!

Cu drag,

Echipa Superbebe.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here