Ce au facut copiii pe internet in timpul pandemiei?

De cand a inceput pandemia de COVID-19, copiii s-au trezit ca petrec mult mai mult timp in fata ecranelor decat inainte de aceasta perioada. Dar ce anume au facut copiii pe internet in timpul pandemiei? Au folosit intensiv TikTok, YouTube si WhatsApp, potrivit un nou studiu realizat de Kaspersky Safe Kids.

Cercetarea respectiva a scos in evidenta interesele copiilor in perioada 2020-2021. Astfel s-a observat o crestere semnificativa in categoriile “software, audio si video” (44,38%), in timp ce „mediile de comunicare pe internet” (22,08%) si „jocurile pe computer” (13,67%) au avut o usoara descrestere.

YouTube conduce datasat, fiind cel mai popular serviciu de streaming video in randul copiilor din intreaga lume. Pe locul al doilea se afla aplicatia de mesagerie rapida WhatsApp, iar pe locul al treilea este populara retea sociala TikTok, fiind si principalul trendsetter muzical pentru copii, care a depasit Instagram cu apropae dublul nivelului de popularitate, potrivit respectivului studiu.

Top 10 include, de asemenea, patru jocuri: Brawl Stars, Roblox, Among US si Minecraft.

Copiii sunt foarte activi in ascultarea si vizionarea videoclipurilor muzicale pe YouTube – procentul fiind de 17,35% in cautarile de genuri muzicale si videoclipuri.

Desenele animate reprezinta jumatate (50,21%) din toate cautarile video ale copiilor din intreaga lume. Cele mai populare sunt Lady Bug si Super Cat, Gravity Falls si Peppa Pig.

Printre jocurile video, cele mai populare tendinte includ Minecraft (22,84%), Fortnite (6,73%), Among Us (3,80%), Brawl Stars (6,34%) – care a captat recent atentia copiilor,  si este foarte popular si joc Roblox (3,82%).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here