Activitati de pe Facebook pentru parinti si copii care #stauacasa

Intr-o perioada in care totul se intampla de acasa, iar alegerea activitatilor de care sa ne bucuram alaturi de cei mici devine o provocare mai mare ca oricand, teatre, organizatii si chiar maternitati ne vin in ajutor. Zilnic, noi initiative sunt create pe Facebook pentru a pune la dispozitia parintilor din toata tara resurse si idei care sa ii ajute sa ramana conectati, activi si inspirati cat timp #stauacasa.

Printre initiativele create in ultimele zile pe Facebook, special pentru parinti si copii se numara:

  • Maternitatile administrate de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti organizeaza Scoala Parintilor vine Acasa, o serie de cursuri gratuite de puericultura utile in sarcina, dar si dupa nastere. Aceste cursuri vor fi transmise live pe Facebook.
  • Fascinatia copiilor pentru dinozauri n-a fost inteleasa de nimeni cum e inteleasa de cei de la Dino Park Rasnov. Asa ca, in incercarea de a le alimenta pasiunea si de a face timpul sa treaca mai repede pana la urmatoarea vizita, cei de la Park posteaza pe Facebook sugestii de activitati si sfaturi pentru copii, precum tutoriale de spalat pe maini, realizate de „dinozauri”.
  • Teatrul Magic Puppet transmite live pe Facebook, in fiecare luni, miercuri si vineri, incepand cu ora 18:00, spectacole pentru copii, atat reprezentatii cu marionete, cat si sfaturi pentru cei mici, relatate intr-o forma interesanta si pe intelesul lor.
  • Centrul de Parenting vine in sprijinul parintilor care se confrunta cu o situatie inedita: digitalizarea vietii copiilor. Scoala, si activitatile extrascolare si socializarea celor mici este acum online, iar Ana Batca ii ajuta pe parinti sa inteleaga mai usor cum sa gestioneze acest lucru prin intermediul unor intalniri online, live pe Facebook, de 3 ori pe saptamana.

In perioada dificila provocata de raspandirea COVID-19, online-ul devine mai mult ca niciodata locul in care comunitatile si business-urile mici si mijlocii pot gasi suportul de care au nevoie. De la discutii video pe Messenger, la evenimente transmise live si la initiative individuale sau colective care isi propun sa ii ajute pe cei care au cea mai mare nevoie, instrumentele de pe platformele Facebook sunt folosite in moduri noi si surprinzatoare, pentru a le permite comunitatilor si business-urile mici si medii sa isi adapteze activitatea la conditiile actuale.

Pentru a le multumi celor care transforma resurse de pe platformele sale in instrumente care aduc un impact pozitiv in lupta cu epidemia de COVID-19, Facebook isi propune sa ii incurajeze pe utilizatori, aducand la lumina cele mai interesante initiative create de romani. Grupuri locale care vin in sprijinul persoanelor vulnerabile, sedinte live de Yoga si Pilates sau discutii live cu sfaturi practice pentru business-uri sunt doar cateva exemple de astfel de initiative.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here