3 jocuri care ii ajuta pe copii sa isi descopere pasiunile

Jocurile de creatie sunt fundamentale pentru ca cei mici sa isi descopere pasiunile, dar si pentru dezvoltarea abilitatilor creative si pentru formarea diferitelor deprinderi. Cei mici isi vor dezvolta constant sistemul lor bazat pe imaginatie si creatie personala si isi vor vedea ideile transpuse in realitate.

Seturile de creatie au nenumarate beneficii pentru copii. De la continua dezvoltare a gandirii creative si pana la stimularea coordonarii lucrului practic, cei mici vor invata si experimenta constant lucruri noi prin intermediul celui mai placut mod, joaca.

Pentru a-i incuraja pe cei mici sa isi dezvolte aceste trasaturi, parintii trebuie sa gaseasca seturile cele mai potrivite si interesante pentru copiilor lor.

Printre cele mai indragite jucarii clasice ale celor mici sunt seturile de creatie cu plastilina, ideale atat pentru fetite, cat si pentru baietei. Avantajul lor este ca sunt foarte colorate si stimuleaza cele 4 puncte ale dezvoltarii mentale si fizice la copiii. Prin joaca cu plastilina cei mici isi vor imbunatati creativitatea, atentia, memoria si simtul proportiei.

Seturile de creatie cu plastilina sunt variate, in functie de preferintele copiilor si de curiozitatea lor de a experimenta jocuri noi. De la seturi de bucatarie Crea Doh, precum cele pentru formarea unor briose ori prajituri delicoase, si pana la cele de tipul unui salon de coafura pentru fetite, la seturile inspirate din constructiile unui orasel, ideale pentru baieti: statia de pompieri, masinuta de pompieri ori magazinul de animale. Toate aceste seturi ii vor bucura si invata lucruri noi pe cei mici.

Seturile de modelare sunt disponibile inclusiv in varianta Play Doh-Vinci, perfecte pentru toate fetitele creative. Cu ele pot sa isi realizeze bijuterii colorate sau instrumente distractive.

Cra-Z-Loom le vine in intampinarea nevoilor celor mici cu o multime de variante de joaca, atat pentru fetite, cat si pentru baietei. Seturile pentru fetite includ variante precum cele de formare a propriilor bratari si pana la seturi de modelat Sirena cu sclipici. Seturile pentru baieti sunt disponibile in variante de colorare si desenare a masinutetor ori a super eroilor preferati. Toate acestea sunt ideale pentru cei mici, ajutandu-i sa descopere daca desenul este una dintre pasiunile lor.

Cartile educative sunt de nelipsit din sacul cu jucarii al tuturor copiilor, fiind necesare pentru continua dezvoltare a lor. Fie ca este vorba despre o carticica de colorat, pentru copiii mici cu varsta de pana la 6 ani sau carti cu texte scurte pentru cei putin mai mari, au nenumarate beneficii.

Primul avantaj al cartilor este ca le dezvolta vocabularul, astfel copiii vor fi intelege diferite contexte si vor putea explora mai mult decat o faceau inainte pentru a-si descoperi pasiunile.

Exercitiile de imaginatie pe care cei mici le fac cand coloreaza cartile cu diferite personaje sau citesc povesti. Informatie pe care ei o primesc o vor interpreta in felul lor, definind in minte personajele, locurile si intamplarile.

Mai multe jucarii educative, care ii ajuta pe copiii sa isi descopere pasiunile, sunt disponibile in magazinele fizice Maxitoys din Romania si in magazinul online de jucarii Nicoro.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here