Tatal meu a devenit bunic: ce transformare frumoasa!

Imagine de Steve Bidmead de la Pixabay

Sunt mama, iar din momentul in care s-a nascut copilul meu nici nu-ti pot descrie cat de multe s-au schimbat in viata mea. Probabil si in a ta, nu-i asa? Felul in care sotul meu a devenit tata si cat de in serios si-a luat rolul (sunt tare mandra de el). Bucuria mamei mele ca am devenit mama, ca ma bucur de maternitate si ca a devenit bunica. Dar astazi iti voi scrie despre altceva, despre o alta transformare frumoasa pe care am vazut-o si care m-a impresionat mult, si anume, atunci cand tatal meu a devenit bunic.

Tata este si a fost de cand il stiu un adevarat personaj. Autoritar, cand trebuie, dar in acelasi timp vesel si prietenos. Imi amintesc ca atunci cand eram mica, la orice petrecere mergeam ringul de dans era al nostru. Mergeam in concedii de familie si parintii ma luau oricum peste tot cu ei. Am facut scoala, am plecat din orasul meu natal, am inceput o alta etapa din viata mea, mi-am gasit un job care imi place, am devenit tot mai ocupata, mi-am facut prieteni, m-am indragostit, iar amuzantele intalniri cu parintii mei s-au tot rarit.

Apoi am ramas insarcinata. Iar in ziua in care le-am spus parintilor mei ca vor avea nepotel, cumva am reusit sa vizualizez viitorul si sa inteleg in acel moment ca acest baietel va schimba viata tuturor din familia extinsa. Printre felicitarile primite din partea tuturor imi amintesc de fata tatalui meu, care deja isi facea planuri despre cum isi va rasfata viitorul nepotel, cum ii va arata chestii “de baieti”.

Imi amintesc momentul in care si-a vazut nepotul. A fost haios, pentru ca era atat de emotionat si preocupat sa-l tina corect in brate si sa nu-l raneasca pe micut in vreun fel.

A fost frumos sa urmaresc cum saptamana sau luna dupa luna dragostea tatalui meu pentru nepotelul lui crestea. Si cat de atent, protector si rabdator e cu micutul!

Ah, si inca ceva: indiferent unde mergem sau unde ne adunam cu rudele si prietenii, tatal meu are grija ca sa mentioneze de fiecare data ca puiul meu este nepotul lui preferat (este singurul lui nepot, de fapt, dar chiar si asa, spune mereu ca e preferatul!).

De cand a devenit tatal meu bunic, asist cu mirare si mandrie la cat de frumos creste relatia dintre ei doi. Copilul meu chiar are cel mai minunat bunic.

Traducere si adaptare de pe mother.ly: Inga Stoian

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here