Cat de sigur este sa lasam pisica sau cainele in preajma micutilor?

Cat de sigur este sa lasam pisica sau cainele in preajma micutilor? In general, multe dintre animalele de companie sunt prietenoase si tolerante cu cei mici, dar este important sa fii un parinte constient de eventualele pericole la care pot fi expusi bebelusii, dar si toddlerii. Exista insa cateva precautii de care poti tine cont pentru siguranta micutului tau, mai ales daca bebelusul inca mai merge taras.

Incearca sa tii animalul de companie departe de camera in care doarme cel mic si niciodata nu permite ca pisica sau cainele sa doarma in acelasi patut cu bebelusul, potrivit Baby Centre.

Citeste si 5 animale de companie recomandate pentru un copil

Chiar daca pare greu de crezut, si cateii trebuie sa fie prezentati, in mod gentil, noului membru al familiei, iar asta pentru ca, in general, cainele poate deveni gelos. Arata-i din cand in cand atentie si animalului de companie pentru a-l asigura ca inca iti mai pasa de el.

Este nevoie sa supraveghezi, de cele mai multe ori, reactia cainelui in preajma copilului mic. Nu conteaza cata incredere ai in animalul de companie, daca cel mic il va trage de coada sau il va lovi in zona ochilor, exista posibilitatea ca animalul sa-si piarda rabdarea.

Nu permite copilului sa se apropie de un caine strain si aminteste-i ca nu toti cateii sunt la fel ca cel de acasa, scrie Blue Cross for Pets.

Pisicile nu sunt, de obicei, firi geloase, insa pot fi atrase de caldura si de confortul patutului bebelusului. Daca te ajuta, in magazine exista produse de tip plasa pentru pisici, mai ales daca nu vrei ca balconul sa mai fie „distrus” in continuare de felina.

Citeste si Comportamentul copiilor si al animalelor de companie depinde de personalitatea parintelui

Pisica, de obicei, va fugi daca cel mic o va tachina sau o va lovi, dar chiar si atunci se poate intampla ca pisica sa muste ori sa zgarie.

Cel mai sigur este sa pui limitari fizice intre animalul de companie si bebelus sau toddler. In magazine exista diverse piese de mobilier sau portite care sa-i separe pe cei doi, mai ales cand trebuie sa previi ca cel mic sa ajunga la mancarea, la „toaleta” sau la tratamentul medicamentos administrat animalutului.

In cazul in care te gandesti sa-i daruiesti micutului tau un animal de companie, ai putea opta pentru cele care nu trebuie sa locuiasca neaparat cu voi, inauntru, cum ar fi, de exemplu, iepurele.

Cu timpul, dupa ce copilul va creste si va intelege ca si animalul de companie trebuie respectat, atunci ii vei putea lua o pisica sau un caine.

Heidi Murkoff, cunoscuta scriitoare a unui bestseller despre sarcina – „La ce sa te astepti cand esti insarcinata” – sustine ca niciodata nu trebuie sa lasi animalul de companie nesupravegheat atunci cand se afla in preajma copiilor mici, potrivit What to expect.

Totodata, invata-l pe cel mic ce inseamna fiecare gest facut asupra animalului: mangaiatul pe blanita, trasul de coada, sezutul pe jos, pupicurile oferite, luatul jucariilor s.a. Exista anumite obiceiuri sau atingeri care pisicilor si cainilor nu le face placere! Invata-l cum trebuie sa se comporte corespunzator in preajma unui animal.

Asadar, ti-am pastrat „cireasa de pe tort” la final. Vizionare placuta!

Sursa video: Youtube

Citeste si Animalul de companie – aliatul excelent pentru dezvoltarea emotionala a copilului

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here