Influenta unui frate mai mare: prieten si mentor in acelasi timp

Parintii joaca un rol-cheie in dezvoltarea unei relatii armonioase intre frati. De cele mai multe ori, un frate mai mare este gelos pe cel mai nou membru al familiei. Aceste reactii trebuie sa fie corectate cat mai curand posibil; cel mare trebuie reasigurat ca importanta sa in familie nu se va diminua o data cu venirea noului fratior pe lume, ci ca familia va fi mai numeroasa si, astfel, mai fericita.

Un aspect foarte important, care poate face ca relatia dintre cei 2 copii sa fie una frumoasa si sanatoasa de la bun inceput, este ca cel mare sa nu se simta neglijat sau ca isi pierde locul. Daca cel mic va primi cateva jucarii de la cel mare, ca de exemplu trotineta acestuia la care el tinea atat de mult, cumparati-i celui mare ceva in schimb, o jucarie pe care si-o doreste de multa vreme. In plus, puteti sa-l implicati in cat mai multe activitati care au legatura cu cel mic, pentru a capata un rol de mentor, si a fi astfel mandru de pozitia lui de frate mai mare. Astfel, cel mare devine nu doar un prieten de nadejde pentru copilul mai mic, ci isi va dori sa fie si un model demn de urmat.

Pentru ca toti stim cat de importanta este relatia dintre frati, nu doar in copilarie, ci si pe parcursul intregii vieti, incercati sa va incurajati copiii sa respecte cateva reguli simple, dar care fac minuni:

– gasirea unor hobby-uri si pasiuni comune, pentru a avea parte de momente de calitate impreuna

– petrecerea a macar 1 – 2 ore/zi impreuna, facand activitati recreative

– accepta-l pe celalalt asa cum e, cu bune si rele

– si cel mai important, copiii trebuie sa invete sa fie inainte de toate prieteni, nu doar frati!

Astfel, acestia vor avea o relatie frumoasa, se vor ajuta la nevoie, iar familia va fi scutita de bine-cunoscutele conflicte dintre frati!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here