Dragul meu sot, esti minunat in calitate de tata de fata!

Imagine de Jessica Horkey de la Pixabay

Ai imbratisat cu sufletul rolul de tata de fata. Infloresti de fiecare data atunci cand esti cu fiica noastra si sunt atat de mandra de tine. Dragul meu sot, esti minunat in calitate de tata de fata!

Ma bucur ca ai inteles cat de importata este prezenta ta in viata ei. Ti-am spus la un moment dat ca tu esti persoana care o va invata si ii va arata fiicei noastre ce asteptari sa aiba, pe viitor, de la un barbat sau cum va trebui el sa se comporte. Am observat ca ai simtit ca ai o imensa responsabilitate pe umerii tai si ca, din acel moment, ai depus mult efort ca sa ii acorzi atentia de care are ea nevoie. Am vazut cum intri in jocurile ei, cum o asculti indiferent de ce lucru mic are sa-ti spuna. In fiecare zi o inveti ce inseamna sa oferi si sa primesti respect, dragoste, loialitate.

Vreau sa-ti spun ca esti partenerul meu perfect in… “parinteala”. Fiica noastra vine la mine atunci cand plange si are nevoie sa fie linistita, sa fie tinuta in brate, sa cantam cantecele de copii la volum maxim atunci cand gatesc si sta cu mine in bucatarie, DAR atunci cand isi doreste sa se joace la maxim, sa se implice in jocuri mai rebele, atunci sigur va veni la tine!

Pentru ca TU esti cel care stie sa o dea in leagan asa cum ii place (“cat mai sus, tati!”), in timp ce mami e cu stomacul strans doar cand priveste cat de tare “zboara” copilul (asta e clar o treaba de tatici, pentru ca toate mamele mi-au spus ca tatii isi dau altfel in leagan copiii, e mai distractiv cu ei, in timp ce mamele sunt mai panicoase…asa sa fie oare?). Of, sau cum o arunca in sus, ca sa o prinda in zbor, iar ea rade cu gura pana la urechi…

Tu esti cel care o indeamna sa fie curajoasa, sa nu-i fie frica, sa fie o fata ambitioasa si determinata (exact cum imi doresc eu sa fie, dar stiu ca ii spun prea des “sa nu pici”,” ai grija”, “e periculos” etc). Ce bine ca tu echilibrezi lucrurile si o ajuti sa-si dezvolte toate aceste abilitati. Ma bucur ca are cu cine sa experimenteze, chiar daca uneori (deseori) sunt mai sperioasa. Ma bucur ca tu ii oferi oportunitati si ii deschizi usi pe care eu nu am cum sa i le arat si o expui in fata unor situatii pe care eu nu le cunosc sau nu stiu cum sa le gestionez. (…) E o binecuvantare sa te privesc atunci cand esti cu fetita noastra.

Si sunt mandra sa spun ca, in timp ce alti tati poate nu au schimbat scutece, tu ai fost mereu acolo “la datorie”, ori de cate ori a fost nevoie de un scutec curat. Si nu numai.

Iar ca rezultat pentru tot acest efort pe care-l depui vreau sa stii (ba chiar sa fii convins!) ca fiica noastra simte cat de frumos te comporti cu ea, cat de mult o iubesti. Si inca ceva, ea intelege astfel cum trebuie sa fie un tata, un sot. Pentru ca, repet, tu “setezi” acum toate aceste “asteptari” pe care le va avea pe viitor de la partenerul ei.

Traducere si adaptare de pe mother.ly

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here