Dragă mamă care citești aceste rânduri, vreau să știi că ești minunată așa ”imperfectă” cum poate crezi că ești!

Foto: Forbes.com

Ok, o să mărturisesc: maternitatea nu este ușoară, ba chiar este o muncă destul de grea. Am zile în care reușesc să țin lucrurile în frâu (sau așa cred…), să le gestionez cum trebuie, dar sunt și zile în care aș fugi pe câmpii (eventual mă apucă plânsul în pernă). Cu toate acestea, nu renunț.

Dragile mele mame, comunitate frumoasă din care facem noi parte, femei care sunt ca mine, care știu că facem o treabă absolut fantastică în fiecare zi, dar care știu că există și zile în care clacăm, nu avem încredere în noi, credem că nu le facem chiar cum trebuie, avem dubii, suntem obosite, avem impresia că suntem neînțelese…pentru acele zile vreau să vă scriu aceste lucruri, aceste fraze sau cuvinte pe care vreau să le recitim cât mai des este posibil…

Dragă mamă care citești aceste rânduri, vreau să știi că ești minunată așa imperfectă cum poate crezi că ești!

Adevărul este că…să fii mama este cel mai greu (și frumos) job pe care îl vei face vreodată. Vreau să știi că te descurci foarte bine! (mai citește asta o dată, te rog!).

Cel mai mult copilul tău are nevoie de iubirea ta!

Hăinuțe, jucării, cărți, tot felul de ateliere, plimbări prin parc și tot așa, dar mai multe ca orice copilul are nevoie de atenția ta, de timp petrecut cu tine, de tine, așa cum ești tu în pijamale și părul strâns în coadă de cal, așa nemachiată, dar plină de căldură, de energie pozitivă și de pupici.

Faci lucrurile mai bine decât crezi că le faci!

Fii atentă ce așteptări ai de la tine (pentru că societatea are așteptări mărețe, știm asta…), fii blândă cu tine, realistă și amintește-ți că faci cât poți, fac ice poți și de obicei, crede-mă, reușești să faci lucrurile mai bine decât crezi.

Este în regulă să și greșești!

Și mamele sunt oameni. 😊E firesc să greșești, să nu le faci ”ca la carte”. Acceptă-te așa cum ești, oferă-ți acea pauză atunci când simți că lucrurile scapă de sub control. Ai grijă și de tine.

Amintește-ți că…nimeni nu este perfect! (sau așa cum par să arate toți pe rețelele sociale!). Este în regulă să nu le știi pe toate, să nu le faci pe toate, să nu fii ”bună” la toate. Și este absolut în regulă să nu îți placă tot ceea ce faci sau tot ce presupune maternitatea (nopțile în care se trezește bebelușul de șase ori nu poți spune că sunt magice, dar când îl iei în brațe și mirosul lui…ei bine, aceea e magie curată!).

Suntem multe…exact ca tine! 

Nu ești singura. Hehe, deloc! Știu că, uneori, toate avem impresia că suntem singurele care trec prin aceste trăiri, emoții… Dar suntem tare multe mame care simt ceea ce simți și tu, care trec prin aceleași momente ca și tine. Și care scriu astfel de gânduri, în miez de noapte, purtând pijamale șifonate și cu părul strâns în coadă de cal. 😊

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here