Să-ți privești copilul cum trece printr-o experiență de bullying este mai mult decât supărător. Îi dorești binele, din toate punctele de vedere, de aceea, cel mai indicat este să-l pregătești pentru anumite situații cu care se poate confrunta sau la care poate fi martor, dar în același timp și să-l faci să înțeleagă, că orice-ar fi, vei fi acolo pentru el, îi vei oferi suportul oricând ar avea nevoie. Am discutat cu Cristina Petrescu, psihoterapeut, despre cum ii vorbești unui copil despre bullying.
Află aici ce este bullying-ul, care sunt tipurile de bullying, cum recunoști un copil agresat/hărțuit, dar și ce îl determină pe un copil să devină agresor.
Definitia bullying-ului, asa cum aparea in Legea educatiei nationale nr.1./2011: „este actiunea sau seria de actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice, intr-un context social dificil de evitat, savarsite cu intentie, in mod constant si repetat, care implica un dezechilibru de putere, care au drept consecinta atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva unei persoane sau a unui grup de persoane si vizeaza aspect de discriminare si excludere sociala, care pot fi legate de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala, caracteristicile personale.”
Citește și: Bullying-ul in scoala: agresorul, victima si martorul
Interviu realizat de Inga Stoian, Redactor-șef www.Superbebe.ro