Studiu: cei mai multi dintre parinti sunt dezamagiti de invatamantul online

Fotografie creată de Julia M Cameron, de la Pexels

Potrivit unui studiu recent realizat in contextul masurilor impuse in timpul pandemiei de COVID-19, cei mai multi dintre parinti sunt dezamagiti de invatamantul online, aproape doua treimi dintre acestia evaluand educatia online ca fiind sub asteptarile lor, in timp ce 16% dintre respondenti sunt chiar multumiti de acest sistem, scrie mediafax.ro.

Citeste si: Scoala online: copilul si nevoia de socializare

Rezultatele studiului facut de Wisemetry Reseasrch a aratat ca 76% din parintii care au copii cu varsta intre 7 si 17 ani sunt ingrijorari de efectul negativ pe care folosirea indelungata a electronicelor l-ar putea a vea asupra copiilor.

Cercetarea a abordat subiecte precum organizarea telemuncii, educatia copiilor si dezechilibrul de gen in munca domestica, mecanisme adoptate de oameni pentru a face fata izolarii etc.

Tot potrivit studiului, 46% dintre intervievati considera ca mama este cea care se ocupa de ingrijirea, educatia si supravegherea copiilor cel mai mult.

Mai mult de jumatate dintre parintii responsanti sustin ca perioada din zi in care copilul lor invata online este foarte stresanta pentru ei, peste 40% declarand ca ar dori ca soclile sa fie deschise si in situatii de criza.

Studiul a fost realizat in perioada 30octombrie -4 noiembrie 2020.

Sursa info: mediafax.ro

S-ar putea sa te intereseze si: Cum ii ajutam pe copii sa se adapteze la “noua normalitate” adusa de pandemia de COVID-19?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here