Școala și grădinița încep pe 8 noiembrie în format fizic, acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%

Foto: www.parkview.com

Școala și grădinița încep luni, pe 8 noiembrie, în format fizic, acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este vorba despre vaccinarea personalului din școli, de la profesori până la angajații din sectorul administrativ. Acolo unde rata de vaccinare este mai mica, indiferent dacă este vorba despre o instituție de învățământ de stat sau privat, cursurile vor începe online.  Astfel, ”1.8 milioane de elevi vor începe școala fizic – este o cifră estimativă, din cei peste 2.9 milioane de elevi și preșcolari” a explicat ministrul Educației.

”Rata de vaccinare de peste 60 la sută, conform raportărilor de la finalul săptămânii trecute, exista în 54 la sută din școlile și grădinițele din România, învățământ de stat și învățământ privat.  (…)Acest prag va fi actualizat de acum încolo săptămânal, ziua de vineri fiind considerat o zi de referință. În momentul în care va depăși 60 la sută, acea școală sau grădiniță poate trece la învățământ cu prezență fizică. (…) Rata de vaccinare a fiecărei școli și grădinițe va fi disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean”  a spus Sorin Cîmpeanu.

În legătură cu situația vaccinării la nivelul capitalei, oficialul a spus că în București, 69 la sută din școli aveau o rata de vaccinare peste 60 la sută și că rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceenilor, apoi urmează grădinițele, apoi școlile gimnaziale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here