Orarul simulărilor de cutremur, incendiu și inundație în școli, stabilit diferit pentru fiecare județ, unitate de învățământ

Sursa foto: www.ct100.ro

Ministerul Educației a publicat orarul simulărilor de cutremur, incendiu și inundație în școli, stabilit diferit pentru fiecare județ, unitate de învățământ. Unele dintre școli au stipulate și orele la care vor avea loc exercițiile de simulare, potrivit edupedu.ro.

În perioada în care au loc exercițiile de simulare a reacției în caz de cutremur, incendiu sau inundație, în ora respectivă se suspendă cursurile în școală, de regulă, în funcție de durata exercițiului respectiv.

Poți consulta lista în link-ul de mai jos (format pdf):

02_03_2023_raportare_ISJ_Planificare_exercitii_situatii_urgenta_unitati_invatamant (4)

Reamintim câteva informații pe care trebuie să le știe copilul despre cum să acționeze în caz de cutremur atunci când este la școală:

  • Adăpostește-te imediat sub bancă, în poziție ghemuit, acoperindu-ți capul și ceafa. Copiii aflați pe rândul de lângă fereastră vor sta cu spatele la fereastră.
  • Nu ieși de sub bancă până nu se termină cutremurul.
  • După ce s-a terminat cutremurul așteaptă instrucțiunile profesorului/adultului responsabil.
  • Mare atenție la scări, acestea pot fi deteriorate în caz de cutremur cu intensitate mai mare.
  • Ieși din sala fără a alerga pe scări, fără a te îmbrânci.
  • Atunci când ajungeți afară cu toții, faceți prezența și vedeți dacă toată lumea este bine, dacă nu sunt persoane rănite și nu are nimeni atac de panică.
Sursă: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență/Cutremurul pe înțelesul tuturor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here