Narativ, festivalul de lectura pentru copii

Festivalul de lectura pentru copii, Narativ, se desfasoara in ultimul weekend din noiembrie, adica pe 24 si 25 noiembrie 2018, la Colegiul National „Cantemir Voda”, acolo unde cei mici si cei mari isi dau din nou intalnire la cea de-a patra editie a Festivalului.

La eveniment sunt asteptati copii cu varste intre 3 si 14 ani, care vor sa descopere magia cititului alaturi de Nara si Tiv, ghizii aventurosi ai Festivalului.

Vezi si Cum alegem cartile in cazul unui toddler?

Ce vor face cei mici la NARATIV?

Activitatile pregatite pentru ei ii vor incuraja sa se exprime liber, sa deseneze, sa compuna muzica, sa faca teatru si recenzii video, sa invete si sa foloseasca tehnici de dezbatere, sa faca experimente si chiar sa inventeze propriile povesti.

Parintii si profesorii sunt asteptati la conferinte sustinute de specialisti in psihologia copilului si in educatie non-formala, unde pot invata mai multe despre cum ii pot sprijini pe cei mici. Programul este disponibil pe site-ul www.narativ.ro, unde s-a dat deja startul inscrierilor la peste 50 de ateliere interactive gratuite care vor trezi pasiunea pentru citit in orice pusti.

Atelierele pregatite anul acesta sunt realizate in jurul unora din cele mai frumoase si cunoscute titluri ale literaturii universale, precum: Debate – Mituri Romane, Povesti pe muzica – Calatoriile lui Gulliver, Jurnalistul de poveste – Robinson Crusoe, BodyPercussion – Visul unei nopti de vara, Bookopoly board game – Romeo si Julieta, Povesti vizuale – Frida, Actorie – Odiseea, Atelier Experiential – Marie Curie si multe altele.

A patra editie a festivalului NARATIV aduce in premiera si activitati de storytelling in limbi straine, in parteneriat cu institutele culturale din Bucuresti si un eveniment special cu participarea campioanei olimpice la scrima, Ana Maria Branza, care le va vorbi copiilor despre importanta educatiei prin sport si lectura.

Evenimentul este organizat de Asociatia Curtea Veche, infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala inceputa de Curtea Veche Publishing prin programul national de lectura “Cartile copilariei” care isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania.

Citeste si 250 de nou-nascuti au fisa de lectura la biblioteca din Sf.Gheorghe. Cel mai frecvent utilizator: Otilia, de 2 ani

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here