Lectie de organizare: Cum iti poti invata copilul sa fie mai ordonat

organizare

Daca iti doresti sa ai un copil organizat, trebuie ca tu, la randul tau, sa fii organizat si sa il stimulezi prin puterea exemplului. Puteti transforma atingerea acestui obiectiv intr-un lucru de echipa. Odata ce copilul tau este obisnuit cu o anumita rutina, va invata sa se bizuiasca pe propriile forte. Deprinderea acetui tip de comportament in timpul gimnaziului este cu atat mai importanta cu cat il va ajuta si pe viitor, cand lucrurile vor deveni mai dificile – la liceu, la facultate si chiar la viitorul loc de munca.

Lectie de organizare

Incurajeaza crearea unei rutini

Odata ce o actiune devine un obicei, nu va mai fi la fel de solicitanta. Ajuta-ti copilul sa isi creeze si sa deprinda anumite strategii menite sa il ajute. Sugereaza-i, de pilda, sa isi organizeze rechizitele sau sa isi realizeze un orar zilnic, in care sa isi programeze activitatile. nu il forta insa sa se tina de o rutina care nu ii face placere, ci gasiti impreuna modalitati interesante de organizare, astfel incat sa isi poata desfasura treaba lin, fara probleme.

Nu scapa din vedere lucrurile importante

Marcheaza datele importante pentru copilul tau, cum ar fi un examen ori un proiect, in calendarul propriu si asigura-te ca se pregateste pentru acestea.

Apeleaza la profesori, in caz de nevoie

Daca dupa indeplinirea punctelor anterioare copilul tau tot nu reuseste sa se organizeze eficient, cere ajutorul profesorilor ori al consilierului scolar. Poti apela, de asemenea, la un meditator care il poate ajuta sa aprofundeze lucrurile pe care nu le intelege, sa isi imbunatateasca tehnica de rezolvare a temelor, de pilda, care ii poate da mari batai de cap unui copil dezorganizat, potrivit site-ului oxfordlearning.com, orientat spre a-i sprijini pe elevi si pe parinti sa inteleaga scoala si sa gaseasca drumul spre succes.

Cu uneltele potrivite, un sistem eficient si sprijinul tau, copilul va reusi sa invete cum sa isi organizeze sarcinile scolare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here