Înscrierea în clasa pregătitoare 2022: calendar, condiții, acte necesare

A apărut Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar si a Calendarului inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2022-2023. Află aici mai multe despre calendar, condiții și acte necesare.

Pe 28 martie se afișează circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar, potrivit edu.ro.

29 martie 2022: Anunțarea, prin afișare la sediul unității de învățământ / pe site-ul acestora, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ.

30 martie – 8 aprilie 2022: Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, precum și a celor care nu au frecventat grădinița și care s-au întors din străinătate. Evaluarea se va face de către centrele județene de resurse și asistență educațională /CentruluiMunicipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE). Tot în această perioadă se eliberează recomandările pentru înscrierea în învățământul primar de către conducerea grădinițelor.

11 aprilie: începe înscrierea propriu-zisă a copiilor în clasa pregătitoare, iar acestea vor avea loc până pe 10 mai.

11 mai – 12 mai 2022: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

13 mai – 25 mai  2022: Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

27 mai 2022: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

31 mai – 7 iunie 2022: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

10 iunie 2022: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Acte necesare pentru inscriere copiilor la clasa pregatitoare:

  • cererea-tip de inscriere in clasa pregatitoare (link-ul către formularul online: https://inscriere.edu.ro/)
  • actul de identitate al parintelui care face inscrierea (original și copie)
  • certificatul de nastere al copilului (original și copie)
  • recomandarea de la gradinita/ de la Centrul CMBRAE
  • avizul medicului de familie
  • vaccinarile de la medicul de familie
  • copie dupa documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare (daca inscrierea se face la alta scoala decat scoala de circumscriptie).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here