Copiii care se bucura de popularitate in scoala au o stare de sanatate mai buna, ca adulti

Cei mai populari si mai puternici copii din scoala au o stare de sanatate mult mai buna, ca adulti, decât cei care nu s-au bucurat de un asemenea statut ca elevi, arata un nou studiu. Studiul s-a bazat pe o cercetare la care au participat peste 14.000 de copii. Evolutia acestora a fost urmarita pe parcursul a 30 de ani.

Studiul a aratat ca elevii cel mai putin populari in scoala au de noua ori mai multe sanse de a dezvolta o afectiune cardiaca. De asemenea, ei prezinta un risc crescut de imbolnavire de diabet, boli mentale sau abuz de droguri sau alcool. Conducatorul acestui studiu, profesorul Ylva Almquist de la Universitatea din Stockolm sustine ca elevii care nu s-au bucurat de popularitate in scoala au o imagine negativa in ceea ce priveste propria persoana, obiective personale si ambitie limitate, ceea ce conduce la luarea unor decizii neinspirate in viata.

”De exemplu, elevii care se bucura de un statut social mai scazut in scoala pot adopta obiceiuri nesanatoase precum fumatul sau consumul de alcool. Iar astfel de obiceiuri favorizeaza dezvoltarea unor afectiuni cardiace”, sustine Ylva Almquis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here