Copiii invata sa previna bullyingul si agresiunea in scoli

Asociatia Parintiilor Isteti continua demersurile de prevenire a bullyingului fiind alaturi de parinti si cadre didactice, cu informatii practice si pe intelesul tuturor, in noile emisiuni radio si on-line Educatie fara bullying cu Gabriela Maalouf, psiholog scolar cu experienta de peste 10 ani in lucrul cu copiii.

Fie ca este scoala fizica sau scoala on-line, violenta nu are ce cauta in procesul de educatie de aceea adultii ii pot sprijini pe copii constientizand cauzele care duc la bullying si creand un cadru armonios in mediul educational.

Copiii care au sprijinul si sustinerea adultilor din jur pot intelege mai usor cand si de ce apare bullyingul, cum pot preveni acest fenomen, cum pot relationa mai bine la scoala si oriunde interactioneaza cu alti copii. In fiecare zi a lunii mai, psihologul Gabriela Maalouf vine cu cate o noua emisiune la Itsy Bitsy FM, in care prezinta solutii simple de prevenire a bullyingului, tehnici de crestere a stimei de sine, tehnici de a reactiona la agresiune fara a creste puterea agresorului, tehnici de implicare in cazul in care copilul este martor la bullying si mai ales cum poti avea superputeri de erou in prevenirea bullyingului in mediul scolar.

Podcastul Educatie fara bullying va putea fi accesat pe canalele on-line ale Asociatiei Parintilor Isteti, ale Itsy Bitsy si pe platforma educatiefarabullying.ro. Proiectul este Sponsorizat de AQUA Carpatica, partenerul tau de hidratare.

Gabriela Maalouf este psiholog, primul practician NLP din Romania care s-a specializat in Marea Britanie in programare neurolingvistica pentru copii si parinti, psiholog scolar cu experienta vasta si in proiecte de prevenire a bullyingului. Imbinand omul si specialistul, Gabriela a creat o serie de ateliere atat de dezvoltare personala, cat si profesionala pentru a-i ajuta pe cei ce vor sa isi atinga potentialul maxim.

Poti urmari aici primul podcast:

Asociatia Parintilor Isteti militeaza de peste trei ani pentru prevenirea si combaterea bullying-ului, fiind co-initiator al campaniei strategice nationale de prevenire a bullying-ului, impreuna cu Itsy Bitsy FM. Asociatia Parintilor Isteti face parte din echipa care a elaborat Normele metodologice de implementare a legii de prevenire a bullying-ului si lucreaza in continuare la ghidurile de implementare a acestor norme in toate institutiile de educatie preuniversitara din Romania.

Asociatia a organizat pana acum campania sociala «Bullying-ul incepe acasa si se continua la scoala» (2017) si campaniile de prevenire a bullying-ului adresate cadrelor didactice “Gradinite fara Bullying” (2017) si “Scoli fara Bullying” (2018), Conferinta pentru cadre didactice “Educatie fara bullying in sectorul 3 la care au participat peste 700 de cadre didactice din toata tara. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here